19. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Druestrup Friskole har fokus på kunst hele ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Druestrup Friskole har fokus på kunst hele ugen
Haslev-Faxe Posten - 08. oktober 2018 kl. 10:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Druestrup: I denne uge sætter Druestrup Friskole fokus på kunst og natur.

Er kunsten naturlig eller naturen kunstig? Kan man tale om kunstig natur og naturlig kunst? Forholdet mellem naturen og kunst er interessant at tænke over.

- Vi omgives af naturen, når vi bevæger os ud i den. Vi fyldes af indtryk fra den omgivende natur, og på den måde sætter naturen spor og aftryk i os, siger skoleleder Niels Jørgen Hansen.

Eleverne på skolen skal gennem forskellige teknikker og materialer, naturlige og menneskeskabte, omsætter indtryk og aftryk til elevernes helt egne udtryk. Hvis man først bliver opmærksom på det, vil man opdage, i hvor høj en grad naturen spiller ind i kunsten. Så meget at vi tager den med ind i vores huse og hjem. Vi kan slet ikke lade være.

Eleverne arbejder i værksteder, lærer forskellige materialer og teknikker at kende og bringe natur og kunst sammen ude og inde.

- På den måde sætter vi fokus på, hvor vigtig naturen er for os mennesker, ikke kun for rent fysisk at kunne leve her på kloden, men også for, hvordan vi har det mentalt, siger skoleleder Niels Jørgen Hansen om denne kunst og naturuge.

På Druestrup Friskole kommer tekstilkunstneren Laura Baruel på besøg og laver tekstiltapeter sammen med børnene. Alle får lov at være med og sætte et aftryk på disse værker med en ganske særlig teknik, og efterfølgende skal de hænge på skolen.

Alle møder op med praktisk tøj, der tåler maling og snavs. Flere værksteder er udendørs.

Der er fernisering torsdag den 11.oktober kl. 16-18, hvor familie og alle interesserede er velkomne til at opleve de værker, skulpturer og installationer, som eleverne har skabt i ugens løb.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk