10. august 2020
Tine og Jens Larsen er netop blevet færdige med en totalrenovering af Det gamle Apothek
gallery icon

Se billedserie

Tine og Jens Larsen er netop blevet færdige med en totalrenovering af Det gamle Apothek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gamle Apothek - smukkere end nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle Apothek - smukkere end nogensinde
Haslev-Faxe Posten - 01. juli 2020 kl. 10:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Torkild Svane Kraft

Ulse: Når man kører fra Haslev mod Ulse, har man kunnet følge med i forvandlingen af Det Gamle Apothek på Ny Ulsevej 17 - og det er ikke småting der er sket.

Fra vejen har man kunnet se at store træer er fældet, der er ryddet op i krat og buske, der er kommet nyt tag på bygningen og den er pudset op og malet hvid - og står nu smukkere end nogensinde.

Der er altså sket meget udvendigt - men endnu mere indvendigt, både i hovedbygningen og i den gamle staldbygning. Her er stort set alt revet ned og bygget op igen, så bygningerne kunne anvendes til de nye ejeres formål, nemlig til Bed & Breakfast og en afdeling til afholdelse af fester, møder og konferencer.

De nye ejere
De nye ejere af Det gamle Apothek er Tine og Jens Larsen, der bor på slægtsgården Kærskovgård i Stubberup ved Faxe - et sted der siden 2011 har været Bed & Break­fast med seks flotte familielejligheder og fire dobbeltværelser.

I slutningen af 2018 ,,kom de til" at give et bud på Det gamle Apothek. Buddet lød på 2,1 millioner kroner - og den 15. december samme år, fik de så besked på at apotheket var deres. Og så tog de ellers fat på den gennemgribende renovering.

Først blev stalden renoveret med 10 værelser med eget bad, internet og tv - samt et stort fælleskøkken. Gennem længere tid har det været muligt at leje disse værelser.

Herefter tog Jens og Tine fat på hovedbygningen. Et meget omfattende arbejde, som nu er tilendebragt. På første sal er der indrettet fire store ferielejligheder med eget bad, toilet og køkken - og herfra har man den skønneste udsigt ud over Søtorup Sø.

I stueetagen er der et stort industrikøkken, en stor festsal og et mindre festlokale, og med to store terrasser hvorfra man har den smukkest tænkelige udsigt, er rammerne for festen, receptionen eller virksomhedsmødet de helt perfekte.

Udlejning af værelser sker gennem Tine og Jens Larsen mens man skal henvende sig til Mad Synergi i Roholte, hvis man vil holde sin fest i Det gamle Apothek.

- Man får helt fantastisk mad fra Mad Synergi, hvorfor vi valgte at få dem til at stå for det hele, for vi kunne ikke selv gøre det så godt som de kan, siger Tine Larsen.

- Der er tale om et strategisk samarbejde. Det handler om at vi hver især gør det vi er bedst til - og vi er jo vant til at stå for alle former for arrangementer hvor vi klarer alt fra opdækning, over tjenere og til maden, fortæller Jeppe Graae fra Mad Synergi.

Efter næsten total nedlukning pga. Corona er Mad Synergi igen godt på vej, fortæller Jeppe Graae. Leveringer til restauranter er oppe på 60%, Den sorte Diamant kører 100% og fester er så småt ved at blive afholdt igen.

Om apotheket
Nogle vil sikkert undre sig over navnet Det gamle Apothek - for der ligger vel ikke et apotek ude midt på en mark?

Jo, der gjorde der faktisk. Stedet har fungeret som et rigtigt apotek. Det var fra 1857 til 1894. Den gang var nærmeste apotek i Faxe eller Ringsted, hvorfor Gisselfeld og Bregentved syntes der skulle være et apotek tættere på.

Og når det nu var de to store godser, der gik sammen om at oprette et apotek - så skulle det naturligvis placeret lige midt mellem Gisselfeld og Bregentved.

Læs mere om Mad Synergi på madsynergi.dk og om Det gamle Apothek på www.apotheket.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk