22. oktober 2019
Det er ikke sådan lige at renovere en gammel bus. Her er Uffe Bindzus i gang med at forme en forskærm - Foto: Torkild Svane Kraft
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke sådan lige at renovere en gammel bus. Her er Uffe Bindzus i gang med at forme en forskærm - Foto: Torkild Svane Kraft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De arbejder døgnet rundt på veteranbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De arbejder døgnet rundt på veteranbussen
Haslev-Faxe Posten - 04. december 2018 kl. 12:15
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overskriften er måske ikke helt retvisende - men næsten rigtig.

Der er i hvert fald flere personer der bruger rigtig meget tid på at renovere Haslev Menigheds Daginstitutioners smukke gamle bus. Ja, faktisk kan man kunnet finde Kennet Bindzus i garagen stort set hver eneste aften og i weekenderne.

Og nu hvor alle reservedele til motoren er kommet hjem, kan man være sikker på også at kunne møde Tonny Damgaard i garagen meget ofte - og endelig så er Alex Jørgensen der næsten altid. Han har heller ikke så langt at gå - for garagen ligger lige ved siden af hans hus på Finlandsgade.

Kennet Bindzus, der er plade­smed, har selv været på mange ture med Veteranbussen da han var ung og det samme gælder Tonny Damgaard, der er lastvognsmekaniker. Bussen vækker mange gode minder hos dem - så mange, at de bruger utroligt mange timer på at sikre dens bevarelse.

Kennets far Uffe Binduz, er i øvrigt også meget aktiv i renoveringsarbejdet - han er uddannet karetmager og i karosseribygning.

Alex Jørgensen var chauffør på bussen i mange år, og reddede faktisk dens liv for nogle år siden - forstået på den måde at den kom til at stå i hans garage, i stedet for at blive sendt til ophuggeren.

Endnu en aktiv i bestræbelserne på at sikre veteranbussen et nyt liv er Jan ,,Gons" Jakobsen, der tidligere har arbejdet i Menighedsinstitutionerne.

Han frygtede at bussen var gået til de evige busmarker, men fik så kontakt med Alex, og de besluttede at lave en forening til bevarelse af bussen. For det ville blive dyrt at sætte den i stand.

Jan fortæller at man regner med at det vil koste op mod 150.000 kr. at få den sat i stand, og at planen er at den skal synes til marts næste år.

I skrivende stund har Danske Banks Haslevfond givet 12.000 kr. til renovering af bussen, ligesom der er kommet knapt 10.000 kr. i kassen fra dem der har meldt sig ind i støtteforeningen ,,Veteranbussen - UD i DET BLÅ".

Der er sendt ansøgninger til flere fonde, ligesom man håber at flere vil blive medlem at støtteforeningen. Det koster kun 50 kr. at være medlem, men vil man give mere, er man naturligvis meget velkommen til det...

Ud over kroner og ører har lokale firmaer støttet på forskellig vis. Således er forskærmene blevet 3D-scannet og Hårdttrælasten har givet træ som skal bruges til skabeloner til forskærmene.

Bestyrelsen
Bestyrelsen består af Jan ,,Gons" Jakobsen, formand - Tonny Damgaard, næstformand - Henrik Christensen, kasserer. Derudover er der i bestyrelsen: Jette Nielsen, Brian 'VM' Mortensen, Kennet Bindzus, Thomas Holmberg og Alex Jørgensen.

Veteranbussen
Veteranbussen er en 6-cylindret Bedford J3 med benzinmotor.

Den kom til Danmark i 1958 som et lastvognschassis og blev bygget om til en bus på en fabrik i Vejle i 1959.

Den gang tog det et halvt år at bygge sådan en bus. Det blev i øvrigt den sidste Bedfordbus bygget i Danmark.

Du kan blive medlem af støtteforeningen ,,Veteranbussen - ud i det blå".

Indbetal via MobilePay 54092 eller Sparekassen Sjælland-Fyn kontonummer 6070 254976.

Efter at du har indbetalt, send da en SMS til formanden Jan I. Jakobsen på 6013 5104. Skriv 'BUS' og dit fulde navn. Så er du medlem.

Læs mere på facebook: ,,UD i DET BLÅ - Menigheden kører stærkt"

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk