18. november 2019
Ildhesten medvirker ved det store slag i Karise - foto fra ildhesten.com
gallery icon

Se billedserie

Ildhesten medvirker ved det store slag i Karise - foto fra ildhesten.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dannebrog fejres med kæmpe festival i Karise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dannebrog fejres med kæmpe festival i Karise
Haslev-Faxe Posten - 04. juni 2019 kl. 09:12
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dannebrog 800 år: Den 15. juni for 800 år siden faldt Dannebrog ned fra himlen under et slag ved Lyndanise (Tallin) i Estland - og så vandt Valdemar Sejr herredømmet over det nordlige Estland.

Og lige så sikkert er det at Dannebrog blev grebet af Karl af Rise, der var borgherre på Karisegård, så derfor gør Karise naturligvis særlig meget ud af fejringen af Dannebrog. Rigtig meget endda.

Det hele starter allerede tirsdag den 11. juni hvor historiker, og den fantastiske fortæller, Kåre Johannesen holder foredrag i Kulturhuset Leopold kl. 19.00.

Torsdag den 13. juni kommer Danmarks Samfundets Cykel- og flagstafet - der starter ved grænsen til Tyskland - til Karise. Her bydes de velkommen af Eli Jacobi Nielsen ved Kulturhuset Leopold cirka klokken 15..

Middelalderfestival
Den helt store fejring af vores nationalsymbol Dannebrog finder sted på Valdemarsdag - altså lørdag den 15. juni.

Her starter dagen med flaggudstjeneste og uddeling af faner i Karise Kirke kl. 9.00 og her medvirker middelalderkoret Aventura.

Efter gudstjenesten er der fanemarch gennem byen. Der gøres holdt ved Kulturhuset Leopold, hvor formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, og fhv. formand for Danmarks-Samfundet Nils Ole Kajhøj. Det er ca. kl. 11.

Klokken 11 åbner festivalen ved Karisehallen og fanemarchen når frem til pladsen kl. 12. hvor formanden for Forsvarebrødrene, Finn Larsen, byder velkommen.

Resten af eftermiddagen forvandles området til middelalderen. Den fantastisk dygtige trup Dei Gratia opfører slaget ved Tallin, der er boder, man kan opleve middelalderkoret Aventura, der er bueskydning for børn - og lækker mad. Helstegt gris med salat og middelalderbrød.

Dannebrog daler ned fra himlen
Man kan også opleve Almune der optræder med middelaldermusik - og så kan man opleve Ildhesten i et fantastisk show, ligesom de viser deres udrustning for interesserede.

Kulminationen
Det hele kulminerer med opførelse af slaget ved Tallin. Her er det Dei Gratia, Ildhesten og Almune der er i aktion - og desuden er der brug for soldater.

I hvert fald vil de to hære, der skal udkæmpe slaget, have brug for soldater, som de vil forsøge at hverve på dagen. Tag sværd og skjold med - og bliv en del af det store slag.

Under slaget ved Lyndanise (Tallin) for 800 år siden, dalede Dannebrog jo ned fra himlen. Det ændrede slagets gang. Danmark vandt.

Og i Karise vil Dannebrog også falde ned fra himlen - sådan helt bogstaveligt. Aversi Faldskærmklub kommer nemlig dalende ned fra himlen med Dannebrog.

Så alt i alt er der tale om en kæmpe fest og et vildt show i Karise lørdag den 15. juni.

Det er Danmarks-SamfundetFaxe-Stevns, De danske Forsvarebrødre, Karise Håndværker- og Borgerforening og Kulturgruppen Fra Marthe, der har arrangeret den store begivenhed.

Arrangementet har modtaget sponsorater fra Faxe Kommune, Stevns Brand Fond samt Danmarks-Samfundet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk