10. juli 2020
Grundlovsdag kan du møde mange veteranbiler, amerikanerbiler og specialbiler på denne rute
gallery icon

Se billedserie

Grundlovsdag kan du møde mange veteranbiler, amerikanerbiler og specialbiler på denne rute
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cruise mod Corona på Grundlovsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cruise mod Corona på Grundlovsdag
Haslev-Faxe Posten - 02. juni 2020 kl. 11:08
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Veteranbiler: Hvis man er indehaver af en veteranbil, har man manglet noget i længere tid - nemlig de mange træf der er for netop veteranbiler, amerikanerbiler og andre specialkøretøjer. Corona-virus har sat en stopper for disse træf.

Her i området plejer man at mødes bl.a. på havnen i Præstø om tirsdagen og på lystbådehavnen i Køge om mandagen, men med forbuddet mod store forsamlinger, har disse mødesteder været lukket ned.

Det ærgrer mange ejere af disse prægtige køretøjer - og så fik en vestjyde - Carsten Dreisig Hansen - en god idé. Et landsdækkende træf hvor man ikke mødes. Ikke mødes... Det lyder måske umiddelbart lidt underligt, men hans idé bredte sig hurtigt over hele landet.

Derfor er der nu lavet ruter over hele landet. Også en Sydsjællandsrute, hvor man bl.a. kommer gennem Hårlev, Karise, Faxe og Rønnede. Herfra videre til Næstved, Skælskør, Slagelse, Ringsted, Roskilde og Køge - eller også omvendt, for deltagerne bestemmer selv hvilken vej man kører.

Meningen er at man kører ind på ruten Grundlovsdag kl. 10 på det sted der ligger nærmest sin bopæl. Der er altså ikke et bestemt start eller slutsted - for store forsamlinger er jo ikke tilladt.

Nogle deltagere vil sikkert følges ad, men stadig så man ikke bliver for mange. Andre kører for sig selv, men møder måske andre ejere af veteran- og specialbiler på rastepladser - ligesom folk på ruterne vil kunne se usædvanligt mange veteranbiler, amerikanerbiler og specialbiler på vejen.

Samtidig med at deltagerne får en hyggelig tur samles der penge ind til kampen mod Corona. Det gøres ved at man kan købe t-shirts og klistermærker og lave direkte donationer. Pengene der kommer ind, går til Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. Et institut der forsker i en kur mod Corona.

Cruise mod Corona er for alle veteranbiler, amerikanerbiler, specialbiler, specielle motorcykler og andre køretøjer lidt ud over det sædvanlige.

Man kan læse mere på facebook. Søg på ,,Cruise mod corona". Hovedgruppen har i skrivende stund over 4000 medlemmer og Sjællandsgruppen har godt 1500 medlemmer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk