3. august 2021
Den ny indehaver af Lynæs Bådeværft, Peter Øvre, foran en form til 12 fods-udgaven af Lynæsjollen.
gallery icon

Se billedserie

Den ny indehaver af Lynæs Bådeværft, Peter Øvre, foran en form til 12 fods-udgaven af Lynæsjollen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil starte ny produktion af Lynæsjollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil starte ny produktion af Lynæsjollen
Halsnæs - 09. maj 2017 kl. 13:21
Af Niels Jørgen Larsen

Købet af en 18 fods Lynæs-jolle sidste forår i Jyllinge skulle vise sig at få store konsekvenser for tømrermester Peter Øvre.

Det var et problem at få en plads til jollen i Jyllinge, så Peter Øvre tog en tur op gennem fjorden og besøgte først Frederikssund, og siden sejlede han en dag med godt vejr til Lynæs. Her endte det med, at han samme dag købte en bådplads. Og et besøg og en lang snak indenfor på Lynæs Bådeværft på havnen førte til, at han omkring et halvt år efter overtog bådeværftet.

- Pludselig skulle jeg sætte mig ind i bådverdenen, det er lidt andet end at drive et tømrerfirma, fortæller den 49-årige Peter Øvre, der har været selvstændig tømrermester i knap 25 år, senest med base i Lyngby.

Peter Øvre har ansat en af de tidligere ejere af Lynæs Bådeværft, Henrik Martinsen, på deltid og vil tage andre bådebyggere ind i det omfang, der er brug for det, mens han selv suger til sig.

Som ny ejer af bådeværftet skorter det ellers ikke på idéer fra Peter Øvre til, hvordan både hans egen butik og Lynæs kan udvikle sig.

Der er planer om udlejning af både, kajakker m.v., om en række events med musik i bådehallen, og så har værftsejeren en særlig drøm om at genstarte en produktion af den velkendte Lynæsjolle.

- Det er spændende, hvis man kan genopfriske den. Jeg har ikke idé, om der et reelt marked, men den er så sødygtig den jolle, så det burde der være, siger Peter Øvre.

Lynæsjollen kan føres tilbage til lods Ole Jensen i Frederikssund i 1820'erne. Den fik navn fra Lynæs, da den senere blev produceret af hans lærling, bådebygger Peter Madsen i Lynæs. Om dens sødygtighed hedder det, at fiskerne i Lynæs sagde »når man ikke kan klare sig på fjorden i en Lynæsjolle, er det overhovedet umuligt at være der i en jolle.«

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis Erhverv Nordsjælland.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?