20. november 2018
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil finde penge til at fjerne trafikkøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil finde penge til at fjerne trafikkøer
Halsnæs - 05. november 2018 kl. 15:59
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En udvidet rundkørsel eller etablering af lysregulering er de to løsningsmodeller, som Vejdirektoratet fremlægger for at mindske de massive kødannelser omkring Kregme-rundkørslen i morgen- og eftermiddagstimerne.

arrow Læs også: Video og billeder: Væk med kø i Kregme

Begge modeller vil efter beregningerne lette trængslen med omkring 50 procent og har så god samfundsøkonomi, at der efter Halsnæs-borgmester Steffen Jensens vurdering bare er at komme igang.

- Det vil være en kæmpe gevinst, jeg har aldrig set et lignende projekt med sådan en forrentning, så det er bare at finde pengene på den kommende finanslov lyder opfordringen fra borgmesteren.

Den bold vil folketingsmedlem Hans Andersen (V) gerne gribe.

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu ligger en rapport, der viser hvor god en investering det er at lave bedre fremkommelighed i Kregme. Jeg vil arbejde for at man finder pengene enten på den finanslov, der forhandles nu, eller den ny trafikaftale, der skal laves i 2019.

Her vil Hans Andersen foreslå, at der oprettes en fremkommelighedspulje, der kan bruges til projekter som i Kregme.

Vejdirektoratet har sammen med Cowi udarbejdet de to løsningsforslag i Kregme, en udvidet rundkørsel, der flyttes lidt mod nord og inddrager noget af det ikke bebyggede areal mellem Hillerødvej og Kappelhøjvej, eller en løsning med lyssignaler.

Den udvidede rundkørsel med en større ø-diameter er beregnet til at ville koste omkring 25 mio. kr., mens løsningen med et signalanlæg vil være 4-5 mio. kr. billigere.

- Begge løsninger giver en betydelig forbedring af fremkommeligheden, og begge er rigtig gode for samfundskøkonomien særligt for den store tidsgevinst i en mindste forsinkelser, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Maria Lønsmand Meiner til Frederiksborg Amts Avis.

Hun skønner at det vil tage tre år fra bevilling er givet til projektete kan stå færdigt - uanset om der er tale om udvidelse af rundkørslen eller etablering af signalanlæg.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk