21. marts 2019
Elever fra Arresø Skole Magleblik gik i foråret i demonstration til rådhuset i protest mod lukket skolekantine kombineret med et forbud mod at forlade skolen i skoletiden for at købe mad.  Foto: Kasper D. Dønbo
Elever fra Arresø Skole Magleblik gik i foråret i demonstration til rådhuset i protest mod lukket skolekantine kombineret med et forbud mod at forlade skolen i skoletiden for at købe mad. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil bortforpagte skolekøkkener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil bortforpagte skolekøkkener
Halsnæs - 18. september 2018 kl. 04:52
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først blev der i 2016 etableret skolekantiner på folkeskolerne i Halsnæs. Så blev de lukket i 2017. For i 2018 at blive erstattet af en midlertidig ordning.

Nu vil Halsnæs Kommune søge at bortforpagte produktionskøkkenerne på fem skolematrikler til en eller flere private aktører, der kan levere mad til skoleeleverne og til cateringvirksomhed.

Det besluttede et stort flertal i byrådet på mødet torsdag. Kun SF og Enhedslisten stemte imod. SF havde foreslået at den enkelte skolebestyrelse skulle kunne træffe beslutning om det, og at virksomheder med socialøkonomisk profil foretrækkes. Enhedslisten stemte imod, da man ikke ønsker udlicitering af kommunale ydelser.

Med beslutningen kan skolekøkkenerne på Hundested, Magleblik og Ølsted, Frederiksværk og Melby skoler nu bortforpagtes som individuelle forpagtninger eller som en samlet bortforpagtning. Dog skal forslaget en tur forbi skolebestyrelserne til en ny høring, inden det sættes igang.

Forpagterne får efter oplægget udover at producere skolemad også mulighed for at drive cateringvirksomhed fra køkkenfaciliteterne, ligesom man får eneret til at levere mad til mødeaktivitet i kommunale hal-faciliteter placeret i samspil med skolerne.

Samme forpagter kan byde ind på forpagtningen af én, flere eller alle fem skoler. Hvis det sidste sker er det ifølge sagsfremstillingen sandsynligt, at forpagteren vil samle sin produktion på en adresse med produktionskøkkenet på Magleblik som et sandsynligt valg.

dt oplægget for uambitiøst fordi man stod med en varm kartoffel, som hun udtrykte det.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede