23. september 2019
Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Trængsel om statsministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Trængsel om statsministeren
Opdateret 11. maj 2019 kl. 15:38
Halsnæs - 11. maj 2019 kl. 15:33
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er altid trængsel på Krudtværksalléen, når der er Krudtværksfestival i Frederiksværk, og lørdag kort før middag var trængslen ikke mindre, da statsminister Lars Løkke Rasmussen gæstede byen for at supporte de lokale Venstre-kandidater Hans Andersen og Kim Valentin.

- Det er dejligt at være i Frederiksværk. Jeg har været opstillet her i Nordsjælland fra 1986 og indtil sidste folketingsvalg, så jeg har været i byen før og det er ligesom at komme hjem igen, sagde Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis, da det blev tid til korte interviews i Venstres stand på Krudtværksfestivalen.

Hans generelle politiske valgbudskab på dagen var dette:

- Det er at vi er bedst til at lede dette land. Det har vi gjort i 14 af de sidste 18 år. Danmark er i topform, det har faktisk aldrig gået bedre, der har aldrig været så mange mennesker i arbejde og se så få mennesker på offentlig forsørgelse som nu, så vi skal holde fast i de gode tider.

Her hæftede han sig ved udlændingepolitikken og klimaet som afgørende emner. Han fremhævede at politik er en holdsport og roste Hans Andersens indsats i bl.a. forhandlingerne om seniorpension.

Forinden fik statsministeren en gåtur på festivalområdet tæt fulgt af flere tv-hold. Han fik bl.a. set en kørende dampmaskine fra TimeWinder og talt med Axel Hvidtfeldt, som berettede om projektet med Turbinehuset. Der blev smagt på både mjød og flæskesvær og talt med børn og ældre og taget selfies, inden han hastede videre i et stramt lørdagsprogram, hvor næste stop var hjembyen Græsted.

Herfra kommer tidligere borgmester i Gribskov Kim Valentin, der er opstillet både til Europa-parlamentet og folketinget.

- Jeg lagde mærke til at Lars fremhævede klimadelen. Energiområdet skal løftes i EU, det nytter ikke med grøn energi i Danmark, når de sviner med kulfyrede værker i Tyskland og lukker for den grønne strøm. Klimaet skal løftes gennem EU, sagde Kim Valentin efter statsministerbesøget til Frederiksborg Amts Avis.

- Det var en dejlig gåtur, hvor vi mødte en masse mennesker, der ønskede godt valg. Der blev talt velfærd, og folk noterer sig, at vi vil styrke velfærden både når det handler om sundhed, ældre og daginstitutioner. Det kan vi gøre fordi vi har fået flere i arbejde, så vi har penge til det, konstaterede Hans Andersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede