28. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Paludan overdøvet af techno og tågehorn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Paludan overdøvet af techno og tågehorn
Opdateret 14. maj 2019 kl. 16:49
Halsnæs - 14. maj 2019 kl. 16:33
Af Kasper Daugbjerg Dønbo og Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En dunkende bas og øredøvende tågehorn tog i mod lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan tirsdag eftermiddag foran Frederiksværk Gymnasium.

arrow Læs også: Video: Paludan til Frederiksværk

- Vi synes, at han har fået for meget taletid, så vi overdøver ham, lød det fra gruppen af unge, som tydeligt fik irriteret Rasmus Paludan.

De unge affyrede desuden konfettirør og et enkelt æg blev kastet i retning af Rasmus Paludan.

Omkring klokken 12.00 meldte Stram Kurs-lederen ud, at han ville besøge Frederiksværk Gymnasium. Det skete som reaktion på, at partiet ikke var inviteret til valgmøde på gymnasiet om formiddagen, hvor kun de otte partier i Folketinget var med.

»Jeg kommer til Frederiksværk Gymnasium kl. 15.00 i dag tirsdag den 14. maj 2019, fordi den idiotiske rektor ikke vil tillade os at komme til debat. Jeg kommer bare alligevel! Så kan han lære det«, skrev Rasmus Paludan på Twitter.

Rasmus Paludan dukkede op 15.15 ekskortede af livvagter. Forinden havde fire mandskabsvogne og op mod 30 betjente gjort klar til hans ankomst.

På Facebook opfordrede byrådsmedlem Frederik Germann(V) byens unge til at holde sig væk, og elevrådsformand Wagma Wafa gjorde det klart, at Paludan ville blive mødt af en tom skole. Det blev han dog langt fra.

Op mod 500 - primært børn og unge - var mødt op ved gymnasiet for ved selvsyn at se manden, som har sat dansk politik på den anden ende med sine ekstreme udmeldinger.

Paludan selv - iført ståhat og placeret i en »boksering« i form af en firkantet politiafspærring overfor gymnasiet - sørgede for at hele seancen blev sendt direkte på Stram Kurs' YouTube-kanal. Han var tydeligvis kun interesseret i at blive set og hørt her og udtale sig til medierne. Overfor TV2 Lorry slog han fast, at politiet bruger de mange penge, de koster at følge hans kampagne, »på dem der laver ballade«.

Det hele foregik ellers ganske fredeligt blandt de flere hundrede unge, der var mødt op, og hvor de fleste tilsyneladende var kommet for fest og ballade eller for at overdøve budskaberne fra folketingskandidaten.

Blandt de fremmødte var også meget unge, bl.a. en gruppe 6. klasse-drenge fra Magleblikskolen, som fortalte at de havde set Paludan skulle komme via hans YouTube-kanal og på Twitter.

- Jeg støtter ham ikke, men er kommet for at se hvad der sker, som en af drengene sagde.

Rektor på Frederiksværk Gymnasium kaldte optrinnet »grotesk«, da han forlod stedet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?