28. februar 2021
Her er den første af de to store tanke på vej ind i den ny vandværkshal i Asserbo. Det sidste stykke blev tanken kørt på »rulleskøjter«.                               Fotos: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Her er den første af de to store tanke på vej ind i den ny vandværkshal i Asserbo. Det sidste stykke blev tanken kørt på »rulleskøjter«. Fotos: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Kæmpe vandtanke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Kæmpe vandtanke på plads
Opdateret 27. januar 2021 kl. 12:08
Halsnæs - 26. januar 2021 kl. 18:12
Af Niels Jørgen Larsen

To kæmpe rentvandstanke på hver 125 kubikmeter med plads til 125.000 liter vand blev tirsdag løftet på plads og trillet ind i Asserbo By Vandsværkls ny bygning på Elverdalen i Asserbo.

De to tanke ankom i løbet af natten på store transportvogne fra Randers og holdt på p-pladsen i Liseleje til kranen var klar tirsdag morgen, hvor tankene blev kørt til Asserbo og ind af de smalle veje til vandværket.

Her kunne forretningsfører og sekretær for bestyrelsen i vandværket Kim Snekkerup kort før klokken 14,00 melde at også tank nummer to var på plads inde i bygningen uden problemer. Tankene blev løftet af transportvognene med en kran og placeret på »rulleskøjter«, så de nærmest med hænderne kunne skibbes det sidste stykke ind i vandværkshallen.

Asserbo By Vandværk bygger et nyt vandværk ved siden af det gamle. Det vidste sig at den bedste løsning at bygge nyt i én etape til et beløb af ca. ni mio. kr.

Med de to store tanke på plads er man et stort skridt videre mod færdiggørelsen, så vandværket kan komme i drift i løbet af juni måned i år.

- Det var rigtig stort og skønt at være med og se. Med en lagerplads på 250.000 liter vand kan vi klare en spidsbelastning og også forsyne et nabovandværk, hvis der bliver brug for det, siger Kim Snekkerup.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?