13. december 2017
Sikkerhedsudstyret skal være i orden, når gæster besøger produktionen på Frederiksværks store industri.
gallery icon

Se billedserie

Sikkerhedsudstyret skal være i orden, når gæster besøger produktionen på Frederiksværks store industri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Mette Frederiksen gik til stålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Mette Frederiksen gik til stålet
Halsnæs - 07. oktober 2017 kl. 07:30
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- På hele Danmarks vegne vil jeg gerne sige, at vi er meget glade for, at I er her og at I bliver.

Sådan lød det fra socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, da hun fredag besøgte DanSteel, stålvalseværket i Frederiksværk, sammen med Steffen Jensen, socialdemokratiets spidskandidat til KV17.

Ordene faldt efter, at det russisk-ejede værks direktør, Igor Sarkits, havde budt velkommen.

- Vi har planer, der rækker frem mod år 2022 og vi regner med at udvikle os, fortalte direktøren Mette Frederiksen.

Udviklingsplanerne omfatter især, at værket skal blive mere effektivt - og der satses derfor ikke nødvendigvis på flere arbejdspladser end de ca. godt 400, som i dag er beskæftiget i NLMK Dansteel.

Mette Frederiksen var inviteret af socialdemokratiet i Halsnæs. Borgmesterkandidat Steffen Jensen ledsagede den socialdemokratiske toppolitiker, og han færdedes hjemmevant på det store område, hvor han engang var i skolepraktik.

- Og så kom jeg en del i funktionærafdelingen, forklarede han.

- Min far, Verner Jensen, var gennem 25 år fællestillidsmand på stedet. Han er i dag 64 og skolelærer. Min bror bor i de røde bygninger, der oprindeligt var lejligheder til arbejderne, fortalte han og illustrerede dermed, hvordan stort set alle har en tilknytning og en historie med stedet. Samt hvilken enorm betydning stålværket har og har haft for byen - med afledte virksomheder indenfor håndværk, butikshandel med mere.

Smukkest
Steffen Jensen ville blandt andet gøre Mette Frederiksen opmærksom på, hvor nødvendigt det er med udbygningen af en infrastruktur - motorvej m.m. - for at sikre værkets fremtid.

DanSteel NLMK producerer i dag plader af stål til blandt andet skibsbyggeri og til vindmøllefabrikker. Ved besøget benyttede direktøren lejligheden til at gøre opmærksom på de hindringer, der kan være for denne type industri. Det er blandt andet, ifølge direktøren, en meget høj told på de »slabs«, den råstål, som DanSteel importerer fra NLMK i værkets moderland, Rusland.

Det var Mette Frederiksens første besøg på den ikoniske arbejder-arbejdsplads, der havde flere tusind ansatte i 1970'erne. Det tal var faldet til omkring 1000, da stålvalseværket i 2002 gik konkurs - og efterfølgende samme år blev opkøbt af det russiske selskab, der satte gang i produktionen igen.

- Jeg har ikke været her før, men jeg kender det på den måde, at det jo er en af de store industriarbejdspladser, som vi stadig har. Og jeg hører til dem, der går ind for, at vi stadig producerer i Danmark, også selv om det måske sviner, sagde hun og sigtede ikke til forurening men til, at det er industri, hvor arbejderne går i kedeldragt af hensyn til deres pæne tøj.

- Og så må det da være en af de virksomheder i Danmark med den smukkeste beliggenhed, bemærkede Mette Frederiksen på vej henover et område, der vender ud mod virksomhedens egen havn. Her vajede Dannebrog.

Turen gik fra direktionslokalerne, iført sikkerhedssko, vest og hjelm ud i den rødglødende industri.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk