10. december 2019
11 kastede sig i bølgerne ved Trekanten i Hundested for at svømme over fjorden til Korshage, mens andre udgjorde ledsagerholdet.     Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

11 kastede sig i bølgerne ved Trekanten i Hundested for at svømme over fjorden til Korshage, mens andre udgjorde ledsagerholdet. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Livreddere svømmede over fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Livreddere svømmede over fjorden
Halsnæs - 07. august 2019 kl. 09:43
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er nær den allerbedste tur vi har haft, der var optimale betingelser med vejret, og det blev en fantastisk tur.

Sådan lyder meldingen fra livredder Steffen Mattrup Lund-Hansen efter at livreddere fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste mandag aften for 23. gang mødtes til den ganske særlige »firmaskovtur« det er at svømme de fire kilometer over fjorden fra Trekanten-stranden til Korshage nord for Rørvig.

11 svømmere deltog på årets tur, heriblandt et par lokale gæster - Lars Krog-Jensen, der har været med gennem flere år, og Frank Mortensen, der for nylig er begyndt som åbent havsvømmer.

Svømmerne lagde fra Hundested ledsaget af to følgebåde og et par deltagere på board lidt efter 19.30 og var i mål ved Korshage ca. 20.45. Undervejs holdt man tre stop, og man fulgtes ad indtil løbet blev givet frit de sidste 1500 meter og der som altid gik lidt konkurrence i det, selv om der er tale om en hyggetur.

Steffen Mattrup Lund-Hansen håber at traditionen kan fastholdes og det kan lykkes at få flere af livredderne med på turen, selv om det foregår efter arbejdstid og ikke er en del af de distance-svømmeprøver de skal tage. Hvis vejret er til det, vil man senere i august foretage en svømmetur fra Lynæs til Kulhuse, som man også har gennemført flere gange tidligere.

grafik køb billede