25. september 2021
Flemming Quist Møller, Stephen Freiheit og Thomas Agergaard  i Gjethuset - klar til fernisering på en udstilling i biernes tjeneste. Fotos: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Flemming Quist Møller, Stephen Freiheit og Thomas Agergaard i Gjethuset - klar til fernisering på en udstilling i biernes tjeneste. Fotos: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Cykelmyggen hylder bierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Cykelmyggen hylder bierne
Halsnæs - 24. september 2017 kl. 16:20
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Det var da bierne forsvandt i hans egen have, at han fik øjnene op for problemet.

Det fortalte kunstneren Thomas Agergaard lørdag ved ferniseringen af Gjethusets nye udstilling, der har fokus på Plan Bi.

- Det var en sprøjtet rapsmark, hvor frøene er bejdsede, så pollen fra planterne bliver giftig - og bierne forsvinder. Noget, som Esben Lunde (miljø- og fødevareminister,V, red.) har givet dispensation til, var årsagen, sagde Thomas Agergaard.

Den erfaring, ar biernes antal og arter er i stærk tilbagegang, har fået de tre kunstnere, Thomas Agergaard, Stephen Freiheit og Flemming Quist Møller til at dedikere udstillingen til Plan Bi. Art for bees kalder de eventen.

Plan Bi er en et år gammel forening, der arbejder for at skabe gode vilkår for de vilde bier. Og dermed også for andre som guldsmede og fugle.

Kaj Elgaard, der er formand for bestyrelsen i Plan Bi, talte om bierne og om de golde landskaber, som en bi-fri verden vil afstedkomme og herefter gav to af kunstnerne, Thomas Agergaard og Flemming Quist Møller, et stykke levende musik på bongotrommer og saxofon, der fik udstillingsrummet bag Gjethusets tykke mure til at summe som gaderne i en bazar.

Glæden

Flemming Quist Møller er bedst kendt som »far« til far til Jungledyret Hugo, Bennys Badekar og ikke mindst Cykelmyggen Egon, der kan fejre 50 år i år. Og cykelmyggen var da også med på mange måder denne dag.

- Nej, jeg bliver ikke træt af ham og har også brugt ham her, fortalte Flemming Quist Møller og viste et af de værker, han har lavet til udstillingen.

- Det er Cykelmyggen, der hylder bierne, forklarede han om motivet på den plakat, der sammen med postkort og tryk kan købes i forbindelse med udstillingen.

Motivet forestiller i Quist Møllers karakteristiske tegneserieagtige streg en bikube med myg, snegle, bier og blomster i et farverigt, lykkeligt landskab.

- Jeg har lavet både bidronningen og soldaterne i bøger og på film og brugt dem igen her, hvor Egon hylder bierne med en klokkeblomst, fortalte Flemming Quist Møller om sir værk, der er skabt specielt til udstillingen.

Til stede ved ferniseringen var foruden borgmester Steen Hasselriis (V) og flere byrådsmedlemmer også billedkunstneren Anders Kirkegaard, der siden foråret har siddet i bestyrelsen for Gjethuset. Han glædede sig over, at sidefløjen igen er fyldt med kunst og bød velkommen indenfor til de tre malende musikere.

Udstillingen i Gjethuset fik ordnet de sidste detaljer og hængt de sidste værker op, mens ferniseringen endnu var i gang og publikum strømmede til.

Udstillingen rummer værker af de tre meget forskellige kunstnere - fra maleri over foto, tegning, tryk, ætsninger, m.m.Den kan se frem til den 25. november. Herefter rejser udstillingen videre til Fyn og Lundsgaard Gods - i biernes tjeneste.

Stemmer du til kommunalvalget i år?