25. september 2021
Christian og Mikkel går begge i 10. klasse på New Nordic Youth i Torup.
gallery icon

Se billedserie

Christian og Mikkel går begge i 10. klasse på New Nordic Youth i Torup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Vi har talt om ting, vi normalt ikke taler om"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Vi har talt om ting, vi normalt ikke taler om"

Unge hjælper unge til bedre at kunne håndtere livets udfordringer - Ungdommens Røde Kors har besøgt efterskolen New Nordic Youth

Halsnæs - 02. juni 2021 kl. 15:35

Der var gang i diskussionen om rigtigt og forkert, da frivillige fra Ungdommens Røde Kors besøgte efterskolen New Nordic Youth.

Eleverne blev presset ud af deres komfortzone, da de otte frivillige holdt workshop for eleverne i ' Life Skills' - et koncept, der arbejder med elevernes sociale og mentale trivsel.

"Vi snakkede en del om, hvad der er rigtigt og forkert, og at det er okay, folk har forskellige holdninger," fortæller Mikkel (16 år), der deltog i workshoppen.

"Jeg fandt ud af, jeg er ret stålsat i mine holdninger, men jeg lærte også, at man skal huske at lytte og respektere andres holdninger. Også selvom, man ikke er enig," siger Mikkel, der går i 10. klasse på efterskolen.

Klædt på til svære situationer

Klassekammeraten Christian (16 år ) deltog også i Life Skills, og han var glad for at dykke ned i det lidt svære og uvante sammen med kammeraterne.

"Det bedste var at høre de andres meninger og perspektiver på de lidt svære emner. Vi har talt om ting, vi normalt ikke taler med hinanden om, " siger Christian.

Diskussionerne handlede for eksempel om stereotyper, sympati og forskellen på at være introvert og ekstrovert.

"Overordnet kan man sige, vi har talt om, hvordan man bliver klædt på til de svære situationer, man møder i livet," fortæller Christian.

Ung til ung

Life Skills faciliteres af unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors, der har fået en særlig træning i at skabe et trygt rum for deltagerne.

Målet er at give deltagerne værktøjer til at håndtere hverdagens problemer og udfordringer.

Det foregår i et ung til ung-perspektiv med forskellige øvelser såsom rollespil og dialog, og hvor de unge selv bringer relevante problemstillinger på banen.

Det koncept passer godt ind i efterskolens arbejde med elevernes trivsel og sociale relationer, synes Jane Holstein, skoleleder på New Nordic Youth:

"På skolen har vi kontaktlærere og en trivsels-coach, der arbejder med elevernes fysiske og mentale sundhed. Workshoppen i Life Skills er med til at fyldestgøre den indsats, fordi det bidrager med et unikt ungeperspektiv."

Jane Holstein fortæller, at eleverne åbnede op på en anden måde, når det foregik i et rum, hvor der kun var andre unge.

FAKTA

  • Ungdommens Røde Kors tilbyder forløb i Life Skills/livsmestring for unge i alderen 13-25 år. Det er gratis at booke et forløb til sin klasse eller ungegruppe.
  • Et forløb består af én eller flere workshops, der styrker den mentale trivsel. Workshoppen faciliteres af uddannede, unge frivillige.
  • Life Skills er støttet med en bevilling fra Det Obelske Familiefond.
  • Læs mere på urk.dk/livsmestring

Stemmer du til kommunalvalget i år?