9. maj 2021
Michael Thomsen, Venstre Halsnæs: "Vi går ind for, at genåbningen skal gøres sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er for rigidt, at man ikke kigger på at åbne lokalt, men kun i regioner."
Michael Thomsen, Venstre Halsnæs: "Vi går ind for, at genåbningen skal gøres sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er for rigidt, at man ikke kigger på at åbne lokalt, men kun i regioner."
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Halsnæs bliver straffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Halsnæs bliver straffet

"Det giver ingen mening, at Halsnæs ikke får lov at komme med i en genåbning af skolerne," siger Michael Thomsen

Halsnæs - 24. februar 2021 kl. 13:22
Af Kim Larsen

"Jeg er skuffet og lidt målløs over, at vi i Halsnæs ikke får lov at komme med i en genåbning af skolerne, så vi kan få de unge afgangselever tilbage i skoler og på gymnasiet," lyder Michael Thomsens første kommentar til regeringens plan for genåbning pr. 1. marts. Venstres borgmesterkandidat fortsætter:

arrow Læs også: Halsnæs blev overset i genåbning: - Jeg havde håbet på flere elever i skolerne

"Det er ubegribeligt, at vi, som den kommune med det laveste smittetal på Sjælland, ikke kan få lov, når kommuner med højere smittetal i andre regioner godt kan. Det giver ingen mening."

"Jeg er dybt bekymret for de unges trivsel. Det har kæmpe store konsekvenser socialt, at de nu sidder hjemme på anden måned. Afgangseleverne har nu så kort tid tilbage, at det også rent fagligt kan være svært at nå i mål med det sidste."

"Vores gymnasium har meldt ud, at de er klar til at teste, og hvad der ellers skal til for at tage imod deres elever. Og de unge er parate til at tage ansvar, det er jeg sikker på."

Men hvis Halsnæs, og flere andre kommuner med lavt smittetryk netop nu, fik lov at åbne mere op, så ville det samlede smittetryk i Danmark stige yderligere?

"Vi går ind for, at genåbningen skal gøres sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er for rigidt, at man ikke kigger på at åbne lokalt, men kun i regioner. På den måde bliver vi jo straffet for at være en del af Region Hovedstaden, hvor der er højt smittetal i mange vestegnskommuner," siger Michael Thomsen og tilføjer:

"Det ville være rimeligt at kigge på de enkelte kommuner. Når vi taler om skoler, så kommer der jo ikke pludseligt en masse elever fra andre kommuner, fordi der er lukket der."

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?