23. september 2020
Ældrerådet i Halsnæs er stærkt kritiske overfor de tilsyn, som Styrelsen for Patientsikkerhed udfører på Arresøparken og andre plejecentre. Foto: Niels J. Larsen
Ældrerådet i Halsnæs er stærkt kritiske overfor de tilsyn, som Styrelsen for Patientsikkerhed udfører på Arresøparken og andre plejecentre. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varslede pleje-tilsyn duer ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varslede pleje-tilsyn duer ikke
Halsnæs - 18. oktober 2019 kl. 04:00
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der foretages tilsyn med forholdene på et plejecenter, bliver centrets ledelse varslet 6-8 uger i forvejen, og det er op til ledelsen af udpege de beboere og pårørende, som tilsynsmyndigheden må tale med.

arrow Læs også: Går videre med kritik af pleje-tilsyn

Det giver ikke et retvisende billede af forholdene, mener Ældrerådet i Halsnæs, som derfor har rettet henvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for de sundhedsfaglige tilsyn og såkaldte Ældretilsyn på bl.a. landets plejecentre.

- Den måde tilsynene føres på betyder at ledelsen på et plejecenter finder nogle personer, som de er sikre på vil være positive. Man spørger ikke nogle, der har klaget over forholdene, siger formand for Ældrerådet i Halsnæs Poula Thrane.

Det er efter at have drøftet sagen med andre Ældreråd, at man har rettet henvendelse til Styrelsen

- Når plejecentret er varslet om tilsynet seks uger i forvejen. kan man sørge for at tingene er i orden på dagen med godt uddannet personale tilstede, men det kan være anderledes dagen efter. Det betyder at beboerne ingen sikkerhed har om at tingene foregår rigtigt, og tilsynet ved ikke om der har været utilfredshed, siger Poula Thrane.

Halsnæs Ældreråd mener derfor at alle tilsyn bør være uanmeldte, og at man så efterfølgende skal tage dialogen med plejecentrets ledelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis, at man har modtaget henvendelsen, men man vil ikke udtale sig før der er sendt svar til Ældrerådet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Hård kritik af tilsyn på plejecentre
18. oktober 2019 kl. 09:54 Opdateret: kl. 08:21
arrow Ældrerådet ikke overrasket over kritik
18. september 2019 kl. 09:48 Opdateret: kl. 09:48
arrow Retter op på hjemmesygepleje efter kritik
18. september 2019 kl. 08:29 Opdateret: kl. 15:41
Har debatten om sexisme taget overhånd?