24. januar 2021
Unge i Halsnæs sætter ord og billeder på Corona. Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Unge i Halsnæs sætter ord og billeder på Corona. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung kunst om Corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung kunst om Corona
Halsnæs - 28. november 2020 kl. 10:11

Af Niels Jørgen Larsen
»Fuck Corona. Savner mine venner og bekendte. Havnefest. Hjemmeundervisning. Fuck mundbind. Savner emn normal hverdag med mine bedsteforældre og min oldemor. Afstand. Isolation. Håndsprit.«

Blot et lille udpluk af udsagn og ord hentet fra en række små værker med »Corona-kunst«, som ungdomsklubberne i Halsnæs har lavet.

De unge i Regnbuen i Hundested og på UKC på den gamle brandstation i Frederiksværk, har som alle andre mærket følgerne og begrænsningerne af Corona i deres hverdag. Mange af deres tanker, følelser og meninger, har de unge udtrykt i ord og billeder på lærred.

Udstillingen kan i disse dage frem til 2. december ses i forhallen på Hundested bibliotek. Herefter flytter den til Gjethuset i Frederiksværk 3.-16. december.

- Det er fantastisk, at vores unge i UKC kan reflektere over noget som Corona. Jeg har været så heldig, at se de forskellige værker og det er virkelig en fornøjelse. De unge har benyttet sig af humor, været kreative og delt deres ærlige holdning om Corona. De unge har ofret meget og ofrer meget under Corona, og derfor er det fedt at de kan komme ud med deres frustrationer på denne måde. Jeg vil anbefale alle, at komme forbi deres udstillinger og se og nyde dem, siger formand for UKC og byrådsmedlem Frederik Germann til Frederiksborg Amts Avis.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?