21. juni 2021
"Der er plads til forbedring når vi ser på sundhedstilstanden i Halsnæs", siger Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse Michael Thomsen
"Der er plads til forbedring når vi ser på sundhedstilstanden i Halsnæs", siger Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse Michael Thomsen
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undersøgelse sætter fokus på din sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed

Hvordan står det til med trivsel, sundhed og sygdom i Halsnæs Kommune

Halsnæs - 06. februar 2021 kl. 07:09
Af Thomas Quvang

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs netop fået i deres e-boks.

Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed.

Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

Vigtigt redskab

Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, Michael Thomsen ser frem til at få indblik i borgernes sundhed og trivsel og understreger vigtigheden af undersøgelsen:

”Når vi ser på sundhedstilstanden i Halsnæs, så er der stadig plads til forbedring. Derfor arbejder vi også løbende på at øge den. For at kunne gøre det er det vigtigt, at du som borger giver os indblik i, hvordan det står til med sundhed, sygdom og trivsel i vores kommune. Jo mere information vi modtager, des bedre kan vi målrette vores forebyggende indsatser og i højere grad prioritere vores ressourcer, så der bliver sat ind, der hvor behovet er størst. Her er sundhedsundersøgelsen netop et vigtigt redskab,” forklarer Michael Thomsen.

Tjek din e-boks

I alt har cirka 300.000 tilfældigt udvalgte danskere over 16 år fået et spørgeskema i deres digitale postkasse eller pr. brev.
Så tjek din e-boks og se om det lige netop er dig, der har modtaget spørgeskemaet.

Undersøgelsen af danskernes sundhed og trivsel løber fra 5. februar til 12. maj. Det er alle fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, SDU som står bag undersøgelsen, som skal bruges til at give et billede af danskernes sundhed på landsplan og i de enkelte kommuner.

Dit svar gør gavn i Halsnæs

Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det” laves i hele Danmark.

Undersøgelsen skal give et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu.

Sidste gang svarede 53% af jer borgere på undersøgelsen, og denne gang håber Halsnæs Kommune, at endnu flere vil bidrage med viden om sundheden i Halsnæs.

Resultaterne af undersøgelsen bruger Halsnæs Kommune som grundlag til at tilrettelægge og prioritere de sundhedsfremmende og forebyggende indsatser i kommunen.

Plads til forbedring

Resultatet fra den sidste undersøgelse tilbage i 2017 viste, at der her i Halsnæs var plads til forbedring, særligt når det kommer til vores motions- og rygevaner.

Blandt andet var der flere der røg, flere der var svært overvægtige og flere der ikke fik nok motion i hverdagen, sammenlignet med i 2013.
Det førte blandt andet til en række prioriteringer og tilbud netop inden for disse områder i Halsnæs.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?