5. august 2020
Fredag eftermiddag lykkedes det at samle omkring 170 underskrifter mod planerne om at bygge på Nordmolen i Hundested. Privatfoto
Fredag eftermiddag lykkedes det at samle omkring 170 underskrifter mod planerne om at bygge på Nordmolen i Hundested. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskrifter mod havneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskrifter mod havneplan
Halsnæs - 10. februar 2020 kl. 17:26
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten var fredag eftermiddag på gaden i Hundested for at samle underskrifter mod planerne om bolig- og erhvervsbyggeri på Nordmolen.

- Vi var to hold der indsamlede de cirka 170 underskrifter på to timer en kold eftermiddag, fortæller byrådsmedlem Thue Lundgaard (EL).

Han oplyser at underskriftindsamlingen imod byggeplanerne er oppe på omkring 900 underskrifter medregnet dem der er samlet ind på nettet. Lister ligger også fremme til underskrift i flere forretninger.

- Debatlysten på gaden var stor, både fra ja og nej sig'ere, og vi fik mange gode snakke, siger Thue Lundgaard.

Et stort flertal i byrådet med 19 stemmer mod to - Enhedslistens Thue Lundgaard og Torben Hedelund (S) - vedtog i november at sætte gang i lokalplanarbejdet for Nordmolen på baggrund af det seneste oplæg fra Hundested Havn, som havnen på forhånd havde drøftet med borgmester Steffen Jensen (S).

Forslaget rummer 5.800 kvadratmeter bolig, en promenade og 2.000 kvadratmeter erhverv. Det hele fordelt på 10 bygninger på mellem 4 og 12,8 meter i højden med forskellige former, vinkler og hældninger.

På byrådsmødet gik Thue Lundgaard og Torben Hedelund kraftigt mod planerne. Sidstnævnte beskyldte tilmed sin partifælle borgmesteren for at begå løftebrud. Efter at der også fra anden side er rejst kritik mod planern og altså igangsat en underskriftindsamling har Hundested Havn I/S åbnet et planværksted i Kajgaden, hvor man informerer om byggeprojektet og andre planer for havnens udvikling.

Det ventes at lokalplanforslaget for Nordmolen er klar til fremlæggelse i udvalg og byrådet i april, hvorefter det sendes i høring før en endelig vedtagelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?