26. oktober 2021
Volodomyr Skydan og hans bror blev snydt for overtidsbetaling på en gård, hvor de malkede og passede køer.
Volodomyr Skydan og hans bror blev snydt for overtidsbetaling på en gård, hvor de malkede og passede køer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ukrainere snydt af landmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukrainere snydt af landmand

Mælkebonde fra Halsnæs må efterbetale 157.219 kroner til to ansatte, som ikke fik løn for deres overarbejde

Halsnæs - 21. september 2021 kl. 19:58

FORLIG To ukrainske medarbejdere, som passede køer på en gård i Halsnæs, er gennem en længere periode blevet snydt for løn for deres overarbejde.

Men efter 3F har rejst en sag er der indgået forlig med mælkeproducenten, som nu har efterbetalt i alt 157.218 kroner i godtgørelse til to ukrainere, der blev snydt for løn.

Fagbladet 3F skriver:
"Som følge af forliget har 32-årige Volodomyr Skydan fået efterbetalt godt 127.000 kroner. Godtgørelsen svarer til løn og feriepenge for fire måneders fuldtidsarbejde som fodermester hos den nordsjællandske landmand."

Det er 3F Frederiksværk-Frederikssund, som har ført sagen og sikret de to ukrainske brødre en samlet godtgørelse på 157.218 kroner.

"Det er en stor kompensation til vores to ukrainske medlemmer. Det er selvfølgeligt glædeligt, at vi kan opnå et mindeligt forlig uden om en retssal. Men det er samtidigt yderst kritisabelt, at arbejdsgiveren nærmest har tilsidesat gældende lov om arbejdsmiljø og ikke sikret de ansatte 11 timers hvile imellem vagterne," siger Niclas Bannebjerg Nanboe, faglig medarbejder hos 3F Frederiksværk-Frederikssund, til Fagbladet 3F.

Slut med landbruget

Volodomyr Skydan ønsker ikke længere at arbejde i landbruget i Danmark. Han arbejder nu som industrimedarbejder på en stor virksomhed i Nordsjælland.

"Jeg er glad for det. Her får jeg også pension," siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?