18. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uerfarne sejlere giver travlhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uerfarne sejlere giver travlhed
Halsnæs - 30. juli 2021 kl. 04:02
Af Niels Jørgen Larsen

Coronatiden med stop for ferierejser til udlandet har givet et boom i interessen for at blive bådejer. Der er rift om pladserne i lystbådehavnene, og i Dansk Søredningsselskab mærker man også at der er kommet flere på vandet i Corona-tiden. Og man konstaterer, at mange af de nye på vandet savner erfaring.

- Vi har oplevet flere gange, at sejlere er gået på grund og at folk ombord har meget lidt kendskab til hvor de er. De burde allesammen have en lille app der kan aflæse koordinater. Vi oplever desværre, at folk ikke aner hvad vi snakker om, når vi beder dem opgive deres position. Når en sejler ikke kan finde ud af hvad nord er, så er man på den! Et vist kendskab til navigation ville være en fordel, siger Bo Vinten Johansen, stationsleder for DSRS Lynæs.

I denne sæson er de frivillige søreddere i Lynæs blev kaldt ud omkring 100 gange og man forventer at nå op omkiring rekordtallet 170 fra sidste år. Langt de fleste aktioner handler om grundstødning og motorstop, og man noterer altså, at mange på vandet savner erfaring.

Den opfattelse bekræftes af Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, hvor cheflivredder John Mogensen oplyser, at det er et problem man drøfter løbende.

I 2020 blev der udstedt 100.000 duelighedsbeviser til speed- eller sejlbåde. En fordobling fra 2019. I år er man ifølge Dansk Sejlunion tilbage på niveauet fra 2019. Og man mener ikke problemet med uerfarne sejlere er voldsomt større end tidligere.

- Uerfarne sejlere er netop uefarne og har meget at lære. Nogle køber større både end de burde og trygt kan føre, men vi oplever ikke særlige problemer med de mange nye, og at støde på grund er noget alle kommer ud for, siger direktør i Dansk Sejlunion Christian Lerche.

Synes du, at kommunen er der for dig?