21. maj 2019
Sommerhusejer Ole Vilhelmsen på stien ved Hyllingebjergvej, hvor der for nylig skete en udsivning fra spildevandsledningen til Kattegat. Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Sommerhusejer Ole Vilhelmsen på stien ved Hyllingebjergvej, hvor der for nylig skete en udsivning fra spildevandsledningen til Kattegat. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand er tryg ved øget spildevandsudledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand er tryg ved øget spildevandsudledning
Halsnæs - 13. juni 2018 kl. 04:37
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om hun på vegne af SF stemte imod planen sidste forår, så er formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen (SF) tryg ved, at der fra efteråret ledes mere renset spildevand ud i Kattegat fra Liseleje, når Hundested-området bliver koblet på Melby Renseanlæg.

arrow Læs også: Den endelig slamregning er gjort op: 2,4 millioner

- Ja, jeg kan godt forstå borgernes bekymringer, men er tryg ved det på den måde forvaltningen og forsyningen har svaret mig. Jeg stoler på fagkundskaben og er derfor ikke akut ekstra bekymret over hverken havmiljø eller badevandskvalititet i den konkrete sag, siger Anja Rosengreen med henvisning til avisens omtale i sidste uge.

Hun accepterer den flertalsbeslutning, der er taget tidligere og vælger nu at arbejde med de muligheder der er for at påvirke mængden af spildevand.

- Det handler om øget opsamling for at nedbringe antallet af overløb, fortsat fokus på maksimal rensning af spildevandet samt at sikre kommunikation til og med borgerne, siger Anja Rosengreen.

Halsnæs Forsyning er i øjeblikket i gang med en stor omlægning af kommunens spildevandsbehandling, der bl.a. indebærer at rensningsanlægget i Hundested ændres til en pumpestation, der leder al spildevand til det mere moderne Melby Renseanlæg, hvorfra det rensede spildevand ledes ud i Kattegat via en ca. 1300 meter lang ledning, der går fra stranden ved Hyllingebjerg, vest for Liseleje.

Her oplevede man for nogle uger siden et overløb/udsivning ved stien fra Hyllingebjergvej til stranden. Det skete i forbindelse med de forberedende arbejder til, at spildevandsmængden i udledningen skal øges, når Hundested bliver koblet på. Og det har skabt bekymring hos flere beboere i området for, om kapaciteten på rensningsanlæg og ledninger er tilstrækkelig til at klare den øgede mængde spildevand.

- Jeg har spurgt til den konkrete hændelse og fået oplyst, at det drejede sig om udsivning af ca. en kubikmeter renset spildevand. Det skete i forbindelse med et forsøg, og det vil ikke ske igen, siger Anja Rosengreen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Slamsag endte i kloakken
24. august 2018 kl. 10:27 Opdateret: kl. 10:27
arrow Liseleje-borgere rejser spørgsmål om spildevand
28. juni 2018 kl. 04:31 Opdateret: kl. 15:57
arrow Forsyning: Spildevandsplan blåstemplet
27. juni 2018 kl. 05:38 Opdateret: kl. 09:56

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede