20. oktober 2019
Michael Thomsen glæder sig over regeringens sundhedsreform, som han mener giver mere lokal indflydelse.
Michael Thomsen glæder sig over regeringens sundhedsreform, som han mener giver mere lokal indflydelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Sundhedsreform giver mere lokal indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Sundhedsreform giver mere lokal indflydelse
Opdateret 21. januar 2019 kl. 09:43
Halsnæs - 20. januar 2019 kl. 13:46
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michael Thomsen(V) sad spændt klar foran fjernsynet, da statsminister Lars Løkke Rasmussen(V) flankeret af fem ministre fremlagde regeringens bud på en ny sundhedsreform i onsdags i Spejlsalen i Statsministeriet. Som udvalgsformand for sundhed og forebyggelse i Halsnæs Kommune kan det - afhængigt af folketingsvalgets udfald - være Michael Thomsens fremtidige arbejdsrammer, som statsministeren udfoldede. Det håber Michael Thomsen, for reformudspillet lever op til hans forhåbninger.

- Jeg er meget positiv over den nye sundhedsreform. Med mine briller er den et kæmpe plus og giver mulighed for mere lokal indflydelse, siger Michael Thomsen til Frederiksborg Amts Avis.

Muligheden for mere indflydelse hænger direkte sammen med regeringens ønske om at nedlægge regionerne, som i dag står for at varetage sundhedsområdet, og etableringen af 21 nye sundhedsfællesskaber, som skal styrke samarbejde mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger. Det er i følge Michael Thomsen i sundhedsfællesskaberne, at den lokale indflydelse kommer til sin ret.

Halsnæs Kommune ser ud til at blive bundet op med otte andre kommuner omkring hospital i Hillerød.

- I sundhedsfællesskabet får to folkevalgte byrådspolitikere - både borgmesteren og sundhedsformanden - plads blandt de 18 repræsentanter. Det giver en stærkere og mere direkte indflydelse, for de to byrådspolitikere har fingeren på pulsen i forhold til kommunens ønsker eller problemstillinger og kan sammen med de andre kommuner i fællesskabet besluttet, hvordan tilbud i det nære sundhedsvæsen skal strikkes sammen og udvikles, og om der skal samarbejdes på tværs af kommuner, siger Michael Thomsen og fortsætter:

- Der er ikke et nært samarbejde mellem regionsråd og byråd. Vejen til indflydelse har gået gennem andre partifæller i rådet og er markant længere end det, som regeringen lægger op til nu, hvor folkevalgte byrådsmedlemmer går direkte ind i sundhedsfællesskaber.

Efter fremlæggelsen af reformen har Michael Thomsen sammen med Venstres spidskandidater, partiets folketingsgruppe og ministrene været samlet til en grundig indføring i sundhedsreformen, som kan træde i kraft i 2021. Han mener, at Halsnæs er klar til at løse flere opgaver og drømmer om et lokalt sundhedshus. Det kan du læse mere om i Frederiksborg Amts Avis i weekenden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede