27. juni 2019
Anja Rosengreen (SF)
Anja Rosengreen (SF)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: DN er en vigtig vagthund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: DN er en vigtig vagthund
Halsnæs - 22. januar 2019 kl. 07:58
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jordforureningen på grunden, hvor Skolen ved Havet ønsker at bygge ud, vil blive undersøgt, inden der gives tilladelse til at sætte arbejde igang.

Det slår formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen (SF) fast efter at Halsnæs-afdelingen af Danmarks Naturfredningsforening har rejst spørgsmål om forurening på grunden Lyngbakken 16 i Lynæs, hvor der tidligere har været losseplads.

- Hvis lokalplanen for området vedtages politisk, vil der netop blive lavet undersøgelser. Som der står i planforslaget, skal der en § 8-tilladelse til, siger Anja Rosengreen.

Omtalen fredag og lørdag i Frederiksborg Amts Avis af, at Skolen Ved Havet ligger på en grund, hvor der tidligere har været losseplads, har kastet mange kommentarer af på de sociale medier i weekendens løb. For mange har det været ny oplysning, mens andre har stillet spørgsmålstegn ved DN Halsnæs motiver for at indsende et høringssvar.

Blandt disse er også tidligere borgmester Steen Hasselriis (V), der skriver således på Frederiksborg Amts Avis' Facebook-side:

»Jeg er sikker på, at vores kommunale myndighed har styr på dette. Forstår egentlig ikke, hvorfor DN blander sig i denne sag?«

Andre er på Facebook-siden 3390 Hundested inde på, at DN Halsnæs ønsker at genere privatskolen. Debatten er bemærket af Anja Rosengreen:

- Jeg er glad for at DN Halsnæs er vagthund på borgernes vegne. De er med til at sikre at man husker at kigge på alle forhold. Det er rigtig vigtigt del af demokratiet. Stiller man spørgsmål ved DNs klageret, stiller man spørgsmål med hele det demokratiske system, hvor det at stille spørgsmål og have en åben debat, er afgørende positivt, siger Anja Rosengreen.

Hun tænker at medlemmer af DN Halsnæs, som meget vel kan have børn eller børnebørn, der går på Skolen ved Havet, selvfølgelig ikke er ude på at genere Skolen ved Havet, men blot vil sikre sig, at forholdene er i orden, for børnenes skyld.

- Det skal vi som borgere sætte pris på, siger Anja Rosengreen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede