9. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg vil følge op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg vil følge op
Opdateret 09. december 2014 kl. 10:15
Debat Halsnæs - 09. december 2014 kl. 09:59
Af Ole S. Nielsen, (DF), formand for Udvalget for Ældre og Handicappede

Byrådskandidat fra Enhedslisten Jørgen Tved har i et læserbrev her i avisen i fredags koblet en sørgelig hændelse på et af kommunens plejecentre sammen med sine politiske holdninger om økonomi og bemanding på plejecentrene. Indledningsvist vil jeg tage skarpt afstand fra at bruge en konkret sørgelig hændelse til at fremme egne politiske holdninger. Det finder jeg ærligt talt både uetisk og smagløst.

Det er korrekt, når Jørgen Tved skriver, at jeg ikke vil kunne kommentere en konkret personsag på grund af kravet om tavshedspligt. Det betyder ikke, at jeg gemmer mig bag tavshedspligten, men at jeg respekterer hensynet til både den pågældende afdøde borger og til de pårørende.

Jeg kan til gengæld forsikre Jørgen Tved om, at Udvalget for Ældre og Handicappede vil følge sagen nøje op. På udvalgets førstkommende møde den 9. december 2014 vil sagen blive drøftet. Igen på grund af tavshedspligtsbestemmelserne vil det ske på den lukkede del af mødet, men det betyder ikke, at sagen fejes under gulvtæppet.

Om der er en sammenhæng med bemandingssituationen eller om det er andre forhold, der har medført et hændelsesforløb, der bestemt er både sørgeligt og alvorligt, vil også blive drøftet på udvalgsmødet.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?