16. januar 2019
Udlændingestyrelsen forlænger ikke lejemålet af Auderødlejren. 		           Foto: Niels J. Larsen
Udlændingestyrelsen forlænger ikke lejemålet af Auderødlejren. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlændingestyrelsen dropper Auderødlejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingestyrelsen dropper Auderødlejren
Halsnæs - 14. februar 2018 kl. 06:44
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser ikke ud til, at de gamle militærbygninger i Auderødlejren igen kommer til at huse asylansøgere. Udlændingestyrelsens lejeaftale af lejren udløber ved udgangen af marts og bliver ikke forlænget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Nye ejere ville rive Auderødlejren: Planen var 270 boliger

»Udlændingestyrelsen oplyser, at styrelsen ikke forlænger lejemålet. Det er besluttet i lyset af det faldende antal asylansøgere«, lyder det i en mail fra Udlændingestyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Auderødlejren har ellers siden 2010 været en del af Udlændingestyrelsens centersystem - først som modtagecenter og siden som en del af bufferkapaciteten.

Da antallet af asylansøgere var på sit højeste i starten af 2016, var der 98 asylcentre i drift landet over. I dag er situationen en anden. Der bliver behandlet flere asylsager, end der kommer nye ind, og Udlændingestyrelsen får flere tomme pladser på deres centre.

I dag er 25 centre i drift, resten er lukket. Udlændingestyrelsen lukkede 30 asylcentre i løbet af 2017, og tendensen er fortsat i 2018. I starten af februar meddelte styrelsen, at de lukker yderligere fire centre frem mod sommeren 2018. Det drejer sig om to centre i Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner.

Tendensen er også blevet afspejlet i Auderødlejren, som tidligere var kaserne for Søværnets Grundskole, men i 2009 blev overtaget af statens ejendomsselskab Freja og udlejet til Udlændingestyrelsen.

Styrelsen har af flere omgange brugt stedet til modtagecenter for flygtninge. I november 2014 blev lejren lukket, men den genåbnede i september 2015, da Udlændingestyrelsen akut manglede pladser på grund af et stærkt stigende antal asylansøgere. Lejren fungerede som modtagecenter indtil 30. juni sidste år, hvor lejren overgik til at være en del af Udlændingestyrelsens bufferkapacitet. Lejren har derfor stået tom siden.

De nuværende ejer af Auderødlejren er Udviklingsselskabet Af 30/6 2016 Auderød ApS med Anders Vestergaard-Jensen i spidsen. Selskabet købte i sommeren 2016 Auderødlejren for 16 mio. kroner og overtog lejemålet med Udlændingestyrelsen, som nu udløber ved udgangen af første kvartal 2018. Hvad selskabet ønsker at bruge lejren til vides ikke, da ejerne aldrig har meldt nogen planer ud offentligt.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få fat i Anders Vestergaard-Jensen uden held.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk