25. februar 2020
Turbåden Hjalmar ligger på bunden af havnebassinet i Hundested. Den 15 meter lange kutter sank natten mellem søndag og mandag. 

Foto: Kasper D. Dønbo
Turbåden Hjalmar ligger på bunden af havnebassinet i Hundested. Den 15 meter lange kutter sank natten mellem søndag og mandag. Foto: Kasper D. Dønbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turbåd er gået til bunds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turbåd er gået til bunds
Halsnæs - 16. september 2019 kl. 12:47
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt har turbåden Hjalmar en fast plads i fiskerihavnen i Hundested, men mandag skal man helt hen til havnebassinets kant for at få øje på den. Kun to hvide master, der bryder vandoverfladen afslører den 15 meter lange kutters skæbne. Den sank natten mellem søndag og mandag.

Skipper Dennis Voxen har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med skibet.

- Jeg ved det ikke. Jeg har kun haft den her nyhed i fem timer, siger Dennis Voxen.

Årsagen til, at skibet er sunket, vil skipperen ikke kommenterer, men havnefoged Søren Brink har en teori.

- Når et skib ligger længe uden at sejle, så tørrer skroget over vandlinjen ud og slår revner. Ved meget blæst og høje bølgeskvulp vil der kunne komme vand ind gennem revnerne, og hvis det sker tilstrækkeligt længe - og pumpen ikke fungerer - så synker skibet til sidst, siger han.

Havnen har hjulpet Dennis Voxen med at fastspænde skibet, så det ikke kan flytte sig og har desuden tjekket, om der er sket udslip.

- Vi har konstateret, at der ingen udslip er. Ellers havde vi udlagt en flydespærring. Nu skal ejeren finde ud af, hvad der skal ske. Vi håber, at det bliver fjernet hurtigst muligt, siger Søren Brink.

På turbådens hjemmeside kan man læse, at Hjalmar sejler ud fra Helsingør fra september til april, hvor der deltages i det velkendte silde og torskefiskeri. Fra april til september ligger Hjalmar i Hundested, hvor det er fladfisk, pig, slethvar samt hornfisk og makrel på programmet.

Der kan desuden arrangeres oplevelser i Kattegat for eksemepl dykkerture og sæl- eller marsvinsafari ved Hesselø.

- Skibet har ikke sejlet i et år. Sidste tur var maj sidste år, siger Dennix Voxen og gør det klart, at han ikke har flere kommentarer.