21. januar 2019
Anette Ellegaard er klar med tre nye bøger til de knapt så skrappe unge læsere, der gerne vil have en oplevelse,. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Anette Ellegaard er klar med tre nye bøger til de knapt så skrappe unge læsere, der gerne vil have en oplevelse,. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre bøger fra læge og læsehest der blev forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre bøger fra læge og læsehest der blev forfatter
Opdateret 07. februar 2018 kl. 09:53
Halsnæs - 07. februar 2018 kl. 08:47
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anette Ellegaard udgiver serie på tre børnebøger om pigen Vella.

Anders And er et varmt og godt barndomsminde for Anette - en gang om ugen lå det på hendes seng, sammen med en pakke snøfler. Siden hun lærte sig selv at læse som 5-årig har Anette Ellegaard været en læsehest - Palle alene i Verden og Lille Sorte Sambo er nogle af de første bøger der blev læst i laser. Den lyst har hun præget sine børn med.

- Vi har læst sindssygt meget højt i familien, fortæller Anette Ellegaard, hvis børn i dag er 29, 26, 20 og 16.

- Luca, den ældste, lyttede med, til han var 16. Men det var nu svært at finde noget, der spændte fra fire til 16, erkender Anette Ellegaard.

Det blev typisk til bøger som Harry Potter, Skammerens datter og Astrid Lindgren.

Bøger er enormt vigtige, mener Anette Ellegaard.

- Hele den indlevelse, det kræver at komme ind i historien, udvikler vores evne til empati - så alene det er faktisk en vigtig ting, siger hun.

Den magiske blomst
Anette Ellegaard er uddannet læge og arbejder som sådan en dag om ugen. Men hun er også forfatter med flere både voksenbøger og børnebøger - en enkelt serie prisbelønnet - bag sig.

Nu er hun bogaktuel igen. Den 12. februar udkommer serien »Den magiske Blomst« 1-3. Det er en eventyrhistorie om pigen Vella, der er datter af kongen i Vest. Hun drager ud for at finde en magisk blomst, der skal redde hendes bror.

Bogen er for de knap så skrappe læsere mellem ni og tolv, som også skal have en god og spændende læseoplevelse. Den er skrevet i lix 12 med meget korte sætninger og ord. Serien vil komme som både som e-bog og lydbog også - indlæst af forfatteren selv - og Anette Ellegaard har været meget glad for arbejdet med bøgerne.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at skrive for børn. Jeg kan lide den udfordring, der ligger i at skulle fortælle en historie med kød på i et let sprog, der stadig flyder.

Som voksenlæser af bøgerne vil man formentlig hurtigt opdage, at der er paralleller til den verden, vi lever i - selv om historien foregår i en slags fantasy-verden - dog uden drager og lignende, men med en magisk blomst.

Der er en mur af typen, der deler mennesker op - og ideen til det hele kom til Anette Ellegaard, da hun dels rejste i Indien dels besøgte sin søn, der studerede i Beijing.

- Jeg følte mig meget rig, men på en dårlig måde. Fordi menneskene omkring mig var meget fattige og kontrasten meget stor. Det satte mange tanker i gang. Der er virkelig meget forurening - fordi de laver varer til os. Vi vil ikke have de dem herop - eller betale prisen for varerne...

Og så var der den kinesiske mur - som muren mellem Vest og Øst engang.

Disse vanskelige problemer og temaer findes i Vella bøgerne.

- Hele denne uholdbare verdenssituation ville jeg gerne skrive om til børn, så de forstod den og syntes den var spændende

Forlaget
Serien om Vella er udgivet på forlaget Egern & Co, som er forfatterens eget. Annette Ellegaard betegner sig som en »hybrid-forfatter« - hun udgiver både på store anerkendte forlag og prøver altså nu også selv at udgive. Og selve dén proces synes Anette også om:

- Jeg har brugt meget tid på forlagssiden og lavet alt selv: skaffet tegner, sat det op grafisk, lavet trykklare filer og så videre, Især forsider og omslag har krævet arbejde og der har været masser af detaljer som isbn, stregkoder og meget andet.

Hen ad vejen har Anette også ændre på teksten efter denne faktisk lå klar. For pludselig havde tegneren tegnet Vella med handsker på, der klatrer op ad et reb. Og det gik ikke, for i bogen bliver hendes hænder flænset til blods.

- Det var lidt ærgerligt, men det var nemmere sådan, siger Annette.

Forfatteren håber, at den nye serie vil sælge godt også til skoler og større institutioner. Hun har allerede mange salg gennem sine facebookprofil, og hvis alt går vel, og serien tjener sig ind, har hun allerede en synops klar til en fortsættelse. Desuden har hun en voksen krimi/thriller på tegnebrædtet.

På forfatterens hjemmeside, anetteellegaard.com, er der læseprøver fra den nye serie - også fra hendes tidligere bøger.

Anette Ellegard har i øvrigt skrivekursus for dem, der går med drømmen om at blive forfatter eller måske bare bedre.

Kurset løber over seks gange, og der er tilmelding senest den 7. februar til Rubina Afzal på e-mail: ruaf@halsnaes.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk