28. maj 2020
Mulige besparelser på mellem 60 og 100 mio. kroner på den offentlige trafik i Region Hovedstaden har fået seks nordsjællandske borgmestre til at reagere. 

Foto: Kasper D. Dønbo
Mulige besparelser på mellem 60 og 100 mio. kroner på den offentlige trafik i Region Hovedstaden har fået seks nordsjællandske borgmestre til at reagere. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikmafia til kamp mod spareplan på 100 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikmafia til kamp mod spareplan på 100 mio.
Halsnæs - 13. januar 2018 kl. 05:41
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seks borgmestre i »den nordsjællandske trafikmafia« går i kamp mod de omfattende spareplaner på den kollektive trafik, som Region Hovedstaden har kørt i stilling. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Læs brevet: Borgmestre vil bremse spareplan

Besparelserne er anslået til mellem 60 og 100 mio. kroner og »stærkt bekymrende«. Det skriver borgmestrene i et brev, som de torsdag sendte til formand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen(S), og formanden for regionens trafikudvalg, Jens Mandrup(SF).

Frederiksborg Amts Avis har fået fingrene i brevet:

».. besparelser i den størrelsesorden, der er lagt op til, vil ramme Nordsjælland hårdt og hårdere end andre dele af regionen. Vi er især bekymret for, at besparelserne vil ramme vores velfungerende og succesfulde R-net og lokalbanerne, der er rygraden i vores kollektive trafiknet i Nordsjælland«, lyder det fra borgmestrene.

Manglen på penge i det regionale budget skyldes primært, at ekstraudgifter til letbanen i Ring 3 presser økonomien. Men det bør Nordsjælland ikke bøde for.

- Vi mener, at det er en forkert prioritering at finansierer letbanen ved at skære i resten af den kollektive trafik. Regionen bør fastholde serviceniveauet på kerneopgaverne i Nordsjælland og finde pengene et andet sted, for eksempel i puljerne til vækst- og erhvervsudvikling eller regionaludvikling, siger Steffen Jensen(S), borgmester i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Jens Mandrup forstår borgmestrenes bekymring og er klar til at genåbne budgettet.

- Jeg synes, at vi skal kigge på hele budgettet. Busdrift er i mine øjne en kerneydelse, som bør prioriteres højt, og i stedet kunne man overveje at udskyde nogle erhvervsprojekter flere år, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Den 23. januar skal regionens trafikudvalg træffe beslutning i sagen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?