30. maj 2020
Peter Plant glæder sig over, at Torup får et folkeuniversitet.   Foto: kdd
Peter Plant glæder sig over, at Torup får et folkeuniversitet. Foto: kdd
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torup får folkeuniversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torup får folkeuniversitet
Halsnæs - 27. februar 2020 kl. 09:00
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det sprudler med initiativer i Torup, Årets Landsby 2019. Der er ingen ende på ideerne. Lige i sidste måned blev Torup Deleværksted en del af Repair Cafe Danmark - og nu starter vi Torup Bogby Folkeuniversitet, lyder det fra formanden for Torup Bogby og Torup Ting, Peter Plant.

Folkeuniversitetet åbner i forbindelse med Torup Bogbys årlige generalforsamling den 15. marts 2020 på Dyssekilde Station, hvor Torup Bogby holder til.

- Torup Bogby, nu på sin 13. sæson, er blevet en kulturinstitution og har forlængst bevist sin levedygtighed. Men vi hviler ikke på laurbærrene, siger Peter Plant.

Initiativtageren til Torup Bogby Folkeuniversitet René Lund Jensen, Torup, forklarer:

- Folkeuniversitetet har lige siden starten i 1898 fokuseret på forskningsformidling, og det har altid været et princip, at formidlingen skulle være åben for alle. Fra folkehøjskolen har man overtaget princippet om, at man ikke afholder eksaminer eller prøver. Folkeuniversitetets særkende er, at alle undervisere/foredragsholdere er forskere, der er i stand til at formidle egen og andres videnskabelige arbejder på et højt niveau, men samtidig på en almen forståelig måde. Det har vi tænkt os at benytte os af og bringe til Torup - og dermed hele Halsnæs.

Med Folkeuniversitetet vil man bringe forskellige faglige kapaciteter til Torup. Det kan handle om samfund, bæredygtighed, design, musik eller historie.

Den stiftende generalforsamling holdes søndag 15. marts kl. 12-13 på Dyssekilde Station.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?