18. oktober 2019
Borgmester Steffen Jensen(S) vil have nye krav om løn- og arbejdsvilkår ind i Halsnæs Kommunes udbuds- og indkøbspolitik. 

Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Steffen Jensen(S) vil have nye krav om løn- og arbejdsvilkår ind i Halsnæs Kommunes udbuds- og indkøbspolitik. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til kamp mod løndumping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til kamp mod løndumping
Halsnæs - 16. maj 2019 kl. 04:12
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leverandører til Halsnæs Kommune skal fremover sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår til deres medarbejdere. Sådan lyder udmeldingen fra borgmesteren i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S), dagen efter, at fagforbundet FOA varslede konflikt mod Vika Pleje. Virksomheden er privat leverandør af pleje for Halsnæs Kommune, men har i to og et halvt år afvist at lave en aftale med FOA, der kan sikre medarbejderne overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold.

arrow Læs også: Anonym kritik: Vika Pleje fifler stadig

- Vi vil ikke politisk acceptere social løndumping, og det vil fremover indgå som krav i kommunens indkøbs- og udbudspolitik, siger Steffen Jensen.

I 2016 fik et spinket flertal fra Venstre og Dansk Folkeparti skrevet arbejdsklausuler ud af kommunens udbudspolitik, men allerede i denne måned står byrådet i Halsnæs Kommune overfor at vedtage en ny udbuds- og indkøbspolitik. Her vil der blive tilføjet nye krav.

- Når byrådet vedtager den nye udbuds- og indkøbspolitik, så vil det blive med krav om, at de private leverandører har løn- og arbejdsforhold, der som minimum svarer til overenskomsten på området. Det er rigtig vigtigt for os at få det med i politikken igen, siger Steffen Jensen.

De fleste nordsjællandske kommuner anvender i dag arbejdsklausuler i tjenesteydelseskontrakter med private leverandører, der skal sikre overenskomstmæssige forhold for de ansatte. I følge FOA bør Halsnæs Kommune slet ikke have kontrakter med virksomheder, der dumper lønnen for ansatte.

- Det skal de skynde sig at få styr på. Det er vigtigt, at det foregår under ordnede forhold, når man som kommune udbyder tjenesteydelser. Næsten alle kommuner i Nordsjælland har styr på klausulerne, og det skal Halsnæs også skynde sig at få. Det kan jeg også forstå, at de er parate til, siger Mona Striib, formand for FOA.

2. sektion Halsnæs side 20-21

arrow Konfliktvarslet firma under særligt opsyn
16. maj 2019 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:07
arrow FOA varsler konflikt mod VikaPleje
15. maj 2019 kl. 06:11 Opdateret: kl. 19:44

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede