17. december 2017
Morten Lorenzen(tv) og Martin Lidegaard kommer ud af Børnehuset Musereden efter en snak om normeringer, som partiet vil øremærke penge til at forbedre. 		Foto: Kasper D. Dønbo
Morten Lorenzen(tv) og Martin Lidegaard kommer ud af Børnehuset Musereden efter en snak om normeringer, som partiet vil øremærke penge til at forbedre. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere minister rystet over normeringer: Parti vil øremærke penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere minister rystet over normeringer: Parti vil øremærke penge
Halsnæs - 26. september 2017 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal flere pædagoger i de kommunale institutioner, mener Radikale Venstre, som vil øremærke penge til området. Det slog partiets spidskandidat i Halsnæs, Morten Lorensen og hans partifælle, Martin Lidegaard(R), tidligere udenrigsminister og i dag partiets finans-, forsvars, og udviklingsordfører på Christiansborg, fast efter et besøg i det private dagtilbud Børnehuset Musereden i Frederiksværk mandag.

I Musereden er det normeringer, som står på dagsordenen. Normeringer, som er de anden dårligste i Nordsjælland, og normeringer, som ligger under det minimum, som fagforeningen BUPL - forbundet for pædagoger og klubfolk anbefaler.

- Jeg har lært meget i dag, men det som står hjertet nærmest er normeringerne, som skal sikre at alle får en god start på liv, ikke mindst de socialt udsatte. Og jeg må sige, at jeg er rystet over normeringerne i Halsnæs. Jeg anede ikke, at det stod så slemt til, siger Martin Lidegaard.

Anbefalingerne fra fagforeningen BUPL lyder på, at kommunernes normering som minimum består af en pædagog pr. tre vuggestuebørn og en pædagog pr. seks børnehavebørn. Men hverdagen i de lokale institutioner ser noget anderledes ud.

Den aktuelle normering i Halsnæs er i følge fagforeningen 3,79 vuggestuebørn og 7,58 børnehavebørn pr. pædagog. Det fik fornylig Morten Lorenzen til tasterne for at sætte »et udsultet« børneområde på dagsordenen og foreslå, at et samlet byråd øremærker penge til bedre normeringer i daginstitutionerne.

- Vi vil følge BUPL's anbefalinger for normeringer, og jeg mener, at det er et vigtigt budskab og signal at sende til forældre og medarbejdere, at vi vil i gang med det her. Barnets 1.000 første dage er de vigtigste og bør prioriteres højere, siger Morten Lorenzen.

I følge tal fra BUPL vil alene udgiften til at nå de anbefalede minimumsnormeringer løbe op i 19.2 mio. kroner. En national saltvandsindsprøjtning og et økonomisk råderum, som der ikke er budgetteret med, skal i følge Det Radikale Venstre bruges for at nå det mål.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk