25. oktober 2021
Anja Rosengreen (SF) fik som ventet drøje hug på byrådsmødet for sin ageren i sagen om Lynæs Surfcenter. Privatfoto
Anja Rosengreen (SF) fik som ventet drøje hug på byrådsmødet for sin ageren i sagen om Lynæs Surfcenter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Surfsag: Udvalgsformand fik drøje hug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Surfsag: Udvalgsformand fik drøje hug
Opdateret 29. april 2021 kl. 21:56
Halsnæs - 29. april 2021 kl. 20:20
Af Niels Jørgen Larsen

Sagen om dispensation til Lynæs Surfcenter blev som ventet taget af dagsordenen på torsdagens byrådsmøde, men det skete ikke uden drøje hug fra flere sider til formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen (SF).

arrow Læs også: Surfcentrets opråb vækker opsigt: Vi er blevet bolden i en politisk magtkamp

Den seneste måned har der været stor blæst om surfcentret i almindelighed og særligt ansøgningen om at etablere midlertidige overnatningspladser i form af et mindre antal telte og hytter. Op til mødet meddelte surfcentrets advokat at man ønskede at trække ansøgningen med den begrundelse at man efter at have holdt møde med naboer mente at man kunne komme frem til en handlingsplan, der kan fungere for både surfcenter og naboer.

Det er imidlertid Anja Rosengreens personlige ageren i sagen, der har fået den store opmærksomhed. Anja Rosengreen undlod at stemme på udvalgsmødet og meddelte efterfølgende at hun ville stemme for i byrådet. Og har i mellemtiden forsøgt at blive erklæret inhabil i den sag hun selv ønskede for byrådet og efterfølgende ønskede at trække.

Det samlede byråd accepterede anmodningen fra borgmester Steffen Jensen (S) om at tage sagen af, men forinden ønskede flere at kommentere Anja Rosengreens ageren i sagen.

Helge Friis (S) gav udtryk for at udvalgsformanden har handlet forkludret i sagen på en måde som borgere og virksomheder ikke fortjener.

Michael Thomsen (V) undrede sig over at man skulle læse på Anja Rosengreens Facebookside at sagen ville blive udsat.

- Det er fuldstændig hen i vejret at sætte sig selv i centrum, sagde Michael Thomsen om Anja Rosengreen.

Anja Rosengreen anførte at hun ikke fandt det soleklart at hun var habil i sagen og ønskede en åben debat med henvisning til hendes søns ansættelse i surfcentret.

- Holdbare beslutninger er vigtigere end hurtige beslutninger, sagde Anja Rosengreen og var tilfreds med, at hun har fået sin offentlige debat.

- Folkestyret er ikke tjent med at en udvalgsformand ikke finde ud at stemme, det hører ingen steder hjemme, kommenterede Steen Hasselriis (V).

Walter Christophersen (DF) erklærede sig enig med indlæg fra Helge Friis og Michael Thomsen og kaldte sagen for »helt ude i hampen«.

Anja Rosengreen fik en ekstra lille tur i manegen, da Michael Thomsen (V) i sag om ansøgning om garanti til Arresø Boligselskab, Afdeling Skovbakken spurgte om partifællen Frederik Germann var inhabil, da han boede på Skovbakken og det kunne få betydning for hans husleje.

Det blev slået fast af borgmesteren at han klokkeklart ikke var inhabil, mens Olaf Prien (SF) anmodede om der ikke skulle siges mere om dette emne...

arrow Socialdemokrater står fast i surfsag
03. maj 2021 kl. 04:27 Opdateret: kl. 14:48
arrow Ny udvikling i hyttesagen fra Lynæs
26. april 2021 kl. 15:22 Opdateret: kl. 15:22
arrow Lynæs-hytter: Der tegner sig et flertal mod dispensation
14. april 2021 kl. 09:14 Opdateret: kl. 09:14
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?