11. april 2021
Indehaverne af  Lynæs Surfcenter Jeppe og Johan Ingversen søger om overnatningspladser.       Foto: NJL
Indehaverne af Lynæs Surfcenter Jeppe og Johan Ingversen søger om overnatningspladser. Foto: NJL
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Surfcenter søger om hyttepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Surfcenter søger om hyttepladser
Halsnæs - 06. april 2021 kl. 05:04
Af Niels Jørgen Larsen

Udvalget for Miljø og Plan er indkaldt til ekstraordinært møde onsdag 7. april med kun ét punkt på dagsordenen. Lynæs Surfcenter søger om dispensation i forbindelse med ansøgning om midlertidig etablering af fem hytter og seks telte til overnatningsformål samt en tilhørende toiletvogn.

Ønsket er en tidsbegrænset dispensation og tilladelse i perioden fra 8. april til 1. november 2021. Lynæs Surfcenter vil ifølge sagsfremsstillingen med den midlertidige anvendelse prøve af, om der er grobund for overnatning på stedet. En midlertidig anvendelse vil desuden kunne afprøve, om anvendelsen vil give gener i området, inden overnatningsmuligheder muliggøres i en lokalplan.

Sagen kommer op efter at surfcentret og surferne i området netop er blevet hængt ud for at ødelægge naturen og forstyrre fuglelivet i området. En sag der har ført til debat både på sociale medier og i form af læserbreve. Johan Ingversen, der startede surfcentret og driver det med sin tvillingebror Jeppe, kommenterede kritikken og indbød til dialog omkring det i en artikel i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Ansøgningen om dispensation til at undersøge interessen for overnatning i Lynæs, som der tidligere er fremsat ønsker om, har før onsdagens udvalgsmøde været i nabohøring. Her er indkommet ni indsigelser mod ansøgningen og en positiv tilkendelse. Indsigelserne går primært på, at de bekymringer der ved de kommende trafikale forhold og støjgener i forbindelse med en ny campingplads i dette område hvor der allerede i dag er mulighed for overnatning i lokalområdet på den eksisterende campingplads og på Lynæs kro.

Lynæs Havns formand har på vegne af bestyrelsen skrevet, at de «ikke vil modsætte sig en eventuel dispensation« men har også en vis bekymring omkring de trafikale forhold.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?