25. januar 2021
Alle otte fra Halsnæs Karate-Do klarede lørdagens krævende graduering i Odense
Alle otte fra Halsnæs Karate-Do klarede lørdagens krævende graduering i Odense
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld graduering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld graduering

Flere måneders hård træning gav sorte bælter om livet

Halsnæs - 01. december 2020 kl. 10:00
Af Thomas Quvang

Adskillige måneders hård træning med op til fem træningspas ugen, skulle i weekenden stå sin prøve, da Halsnæs Karate-Do sendte otte medlemmer til graduering i Odense.

Halsnæs Karate-Do er medlem er verdens største stilartsforbund SKIF, og her foregår gradueringer til det sorte bælte ikke hjemme i vante omgivelser, men derimod i Odense som i weekenden var samlingspunkt for alle danske klubber under SKIF.

'Shodan' og 'Sandan'

Syv lokale og forventningsfulde karate ka'er i alderen 12-53 år, havde fået grønt lys til at gå til denne graduering med håbet om at opnå graden 'Shodan' som er graden når den enkelt opnår sit første sorte bælte.

Udover de syv elever der skulle op til 'Shodan' havde klubben en enkelt som skulle graduere til 'Sandan' - det 3. sorte bælte.

Alle bestod

Et større arbejde i gradueringsudvalget, med at gøre gradueringen corona sikker, medførte ændringer, der gjorde at klubben ikke kunne køre samlet over, men måtte dele sig fra tidlig lørdag morgen til sen aften.

Alle otte klarede deres graduering og søndag fik de flittige og dygtige elever så deres bælter, ligesom de nye grader nu er tildelt.

Søren Schwartz graduerede til 'Sandan' mens Jesper Nielsen, Helene Marcussen, Wickie Schwartz, Sia Dalberg, Ida Mainz, Rasmus Jeppesen og Shannon Hoeper alle graduerede til 'Shodan' og kunne spænde det sorte bælte om livet.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?