22. november 2017
Peter Plant fra Torup Bogby bandt dagen sammen - fra første indslag, der var med de lokale succesrige krimiforfattere, søskendepparret Lotte og Søren Hammer fra Frederiksværk. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Peter Plant fra Torup Bogby bandt dagen sammen - fra første indslag, der var med de lokale succesrige krimiforfattere, søskendepparret Lotte og Søren Hammer fra Frederiksværk. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succes for ny bogfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes for ny bogfestival
Halsnæs - 21. oktober 2017 kl. 19:38
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Salene summede, scenerne glimrede og masser af mennesker valgte at bruge en våd lørdag på at besøge Frederiksværks første bogfest, der foregik på byens bibliotek.

Der var en duft og en stemning af det store københavnske bogforum på Frederiksværk bibliotek, da forfatterparret Lotte og Søren Hammer skød bogfesten i gang med en dobbeltoptræden på Loungen, scene 1.

Herefter gik det slag i slag, og der var stadig fyldt på stolerækkerne, da journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen som nummer to event blev interviewet af bibliotekar Annette Ridder.

Blandt publikum var en af dagens frivillige, Tove Lauritzen, der også var Anders Haahrs gamle gymnasielærer. Sammen med det store publikum lyttede hun til forfatteren til »En fortælling om at være træt« se tilbage på sin barndom i Frederiksværk.

- At være fra Frederiksværk er lidt som et skæbnefællesskab, sagde den unge forfatter blandt andet.

- Det er lidt det samme som når du møder en dansker i Indien. Sådan er det at møde en fra Frederiksværk i København. Som om. man er vokset op på en ø, sagde den unge mand, der stadig har stærke rødder i byen. Han huskede tilbage til sin barndom hvor »vi piskede rundt i byen«. Det var dengang, biblioteksområdet blev anlagt, men det havde dengang ikke den største interesse. Det var Kvickly, som var det interesssante.

- Det var kæmpestort - og så var der masser af smagsprøver den første tid, fortalte han blandt andet til Annette Ridder og det lydhøre publikum.

Noras liv

Bag scenen var en af gangene indrettet til lokale forfattere og her bestyrede familien Dalum-Ellegaard en af boderne. Mens forfatter Annette Ellegaard havde travlt i et skriveværksted, hvor håbefulde forfattere kunne få tip og tricks til at skrive, stod hendes mand Peter Dalum og datter Nora Dalum for at sælge bøger.

Unge Nora Dalum havde andre forpligtelser også - hun stod sidst på eftermiddagen for et sangskriverværksted og hun stod midt på dagen på scene 1, alene med sin guitar og fremførte egne sange med guitar og en sprød, stærk stemme.

Ved siden af sin musik og sangskriverkarriere går Nora Dalum på universitetet. Og det er ikke kun for at have noget at falde tilbage på.

- Man skal jo også have noget at skrive om, så det er meget godt at have et liv også, sagde Nora Dalum, som håbede på et stort fremmøde af unge skrivelystne til sit kreative værksted.

Igen

Dagens konferencier, Peter Plant fra Torup Bogby, var meget tilfreds og overvældet over det store fremmøde.

- Jeg er imponeret over, så mange der er kommet, sagde Peter Plant på bogstrøget mellem de boder, hvor lokale forfattere solgte deres romaner og faglitteratur.

- Og alle de lokale udgivere - der er mange flere, end man tror.

Også bibliotekar Rubina Afzal, som var tovholder på det store arrangement, var meget tilfreds:

- Det går rigtig godt og logistikken fungerer, lød det fra en travl Rubina Afzal foran den interimistiske cafe, hvor bogelskere og godtfolk spiste frokost.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk