1. december 2020
To døde edderfugle fra Liseleje bliver nu testet for fugleinfluenza. Fødevarestyrelsen har allerede konstateret tilfælde af sygdommen på Fyn, i Sønderjylland og på Lolland. Foto: Per Huniche Jensen.
To døde edderfugle fra Liseleje bliver nu testet for fugleinfluenza. Fødevarestyrelsen har allerede konstateret tilfælde af sygdommen på Fyn, i Sønderjylland og på Lolland. Foto: Per Huniche Jensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrelse fandt hverken edderfugle eller fugleinfluenza på strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelse fandt hverken edderfugle eller fugleinfluenza på strand
Halsnæs - 19. november 2020 kl. 04:05
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

To døde edderfugle på Liseleje Strand påkaldte sig sidste weekend opmærksom fra flere borgere set i lyset af den smitsomme fugleinfluenza H5N8, der lige nu hærger i både Danmark og store dele af Europa.

De døde fugle blev anmeldte til Fødevarestyrelsen, som den 10. november sendte medarbejdere til stranden for at hente edderfuglene og teste dem.

Fødevarestyrelsen oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at de har haft medarbejdere fire forskellige steder på stranden, men at der ikke lykkedes dem at lokalisere de døde edderfugle.

Styrelsen fandt til gengæld en død sølvmåge og testede den for fugleinfluenza - prøven var negativ.

Dermed er der endnu ikke nogen bekræftede tilfælde i Nordsjælland med den smitsomme fugleinfluenza H5N8, der har en høj dødelighed blandt hønsefugle.

Fugleinfluenzaen har dog allerede spredt sig fra vildtfugle til fuglehold. Mandag viste prøver fra Statens Serum Institut, at en hønsebesætning i Tustrup ved Randers er ramt af Udbruddet fugleinfluenza i vilde fugle på spredte lokaliteter fra den tyske grænse i syd til Aalborg i Nord.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?