19. september 2019
Orla Kristensen har taget plads i et af de nye sæder, som der bliver sat 60 styks af op i salen. Foto: kdd
gallery icon

Se billedserie

Orla Kristensen har taget plads i et af de nye sæder, som der bliver sat 60 styks af op i salen. Foto: kdd
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storstilet renovering i Kino: Sæder skiftes efter 43 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storstilet renovering i Kino: Sæder skiftes efter 43 år
Halsnæs - 20. marts 2019 kl. 11:54
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De brune og gule stole i salen i Hundested Kino har lagt sæde og ryglæn til mange biografgængere. De blev installeret i 1976 og har været i brugt i 43 år, men bliver nu sendt på pension i forbindelse med en større renovering af kino.

Da Frederiksborg Amts Avis er forbi står et par stolerækker stadig tilbage, og på gulvet ligger jernrammer, sæder og betræk spredt. I alt 72 sæder bliver fjernet, inden 60 nye - ti sæder på seks rækker - kommer op.

- De ny sæder er mere voluminøse, de er både bredere og dybere, og jeg kan love, at man kan mærke forskel, når man sætter sig, siger Orla Kristensen, formand for Hundested Kino, til Frederiksborg Amts Avis.

Han tager plads i den nye røde løsning med rødt betræk og kopholder, som indtil videre kun er stillet op langs biografens væg.

- Vi har prøvet mange forskellige stole for at finde de rigtige. Der er mange faktorer at tage højde for; stof, siddekvalitet, skal sædet være fast eller kunne slås op, og så videre, siger Orla Kristensen.

Stolene bliver færdiglavet i Kina og skal efterfølgende sejles til Danmark. Her skulle de gerne lande, inden kino åbner igen i maj.

- Vi satser på, at de er landet inden vi åbner 6. maj. Alternativt låner vi nogle stole, for vi åbner uanset hvad, siger formanden.

Renoveringen omfatter også et nyt loft i biografsalen i træbeton, som bliver lagt uden på det gamle og en ny scene med linoleumsgulv, som skal gøre det mere behageligt for de optrædende,

I alt løber renoveringen op i cirka 250.000 kroner.

Halvdelen har Hundested Kino fået af tilskud fra LAG-midlerne - som den fælles kommunale LAG Halsnæs-Gribskov hvert år uddeler til lokale projekter og initiativer, der vil skabe liv, vækst og fremme turisme i landdistrikterne. Dertil kommer, at Tuborg-fonden giver 50.000 kroner, hos Dansk Film Institut har foreningen 20.000 kroner til gode, Halsnæs Kommune har givet 21.000 kr. i direkte tilskud, og det resterende betaler foreningen selv.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede