10. august 2020
Søren Torrense Hansen(tv.) og Klaus K. Mathiasen mødtes på behørig vis, da donationen blev givet.
Søren Torrense Hansen(tv.) og Klaus K. Mathiasen mødtes på behørig vis, da donationen blev givet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor donation skal hjælpe udsatte børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor donation skal hjælpe udsatte børn og unge
Halsnæs - 13. juli 2020 kl. 10:12
Af AF Kasper Daugbjerg DØnbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle er berørt af coronakrisen, men nogle har været hårdere ramt end andre. Udsatte børn og unge betaler en særlig høj pris, og det er nu en afgørende opgave at mindske krisens følgevirkninger mest muligt. BROEN Halsnæs er en af de foreninger, der tager denne opgave på sig ved at hjælpe børn og unge til at dyrke deres fritidsinteresser, men de har været udfordret under coronakrisen. Derfor gør det en stor forskel, at foreningen netop har modtaget en donation på 50.000 kr. fra Poul Erik Bech Fonden.

- Coronakrisen har virkelig ramt de udsatte børn og unge, og vores arbejde med at hjælpe dem har været udfordret af, at foreningslivet har været stille under nedlukningen. Vi er glade for, at der nu igen er lukket op, og vi ser frem til, at vi med donationen fra Poul Erik Bech Fonden kan vende tilbage til vores arbejde og hjælpe rigtig mange børn og unge til en bedre trivsel, siger Søren Torrense Hansen, kontaktperson i BROEN Halsnæs.

Hjertet på rette sted

Klaus K. Mathiasen, EDC Poul Erik Bech Halsnæs (Frederiksværk), stod for selve overrækkelsen. Han udtrykker stor respekt for de frivillige i BROEN Halsnæs.

- Det er ikke kun ejendomme, der har en særlig plads i vores hjerter. Bag os er Poul Erik Bech Fonden, som via overskuddet fra mæglervirksomheden støtter foreninger, som brænder for at gøre en forskel for børn. BROEN Halsnæs har hjertet på rette sted, og de gør alt for, at udsatte børn og unge skal få succes og opbygge gode relationer via deres fritidsinteresser. Poul Erik Bech Fonden ønsker at støtte foreninger, som gør en forskel for børn, og det er BROEN Halsnæs et rigtig godt eksempel på, siger han.

Alvorlige følgevirkninger

Coronakrisen kan sætte varige spor hos socialt og økonomisk trængte familier, og derfor er det helt centralt, at der bliver gjort en stor indsats for at få særligt de udsatte børn og unge tilbage i deres fritidsliv.

- Coronakrisen kan komme til at få alvorlige sociale følgevirkninger for udsatte børn og unge, der har fået brudt op i vante strukturer og har været hjemme i alt for lang tid. Derfor er det lige nu afgørende, at vi giver dem en helt særlig opmærksomhed og skaber de bedst mulige forudsætninger for at komme videre med et liv med plads til trivsel og udvikling. Vi har et fælles ansvar lige nu, og vi kan alle hjælpe til på forskellige måder. Vi ved, at det vil have betydning for de mange tusinde udsatte børn og unge resten af deres liv. Om det så er en spejder-, idræts- eller musikforening, som et udsat barn bliver en del af, så kan det positive fællesskab være afgørende for, at barnet oplever at trives og udvikler gode relationer, siger Frans Hammer, medlem af Børnerådet og Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse.

En million kroner

Det er ikke kun i Halsnæs, at Poul Erik Bech Fonden har valgt at påskønne de frivillige i BROEN Danmark. Samlet set har fonden givet 1 mio. kr. fordelt over BROENS lokale foreninger i hele landet. Siden oprettelsen af Poul Erik Bech Fonden i 2015 har fonden hvert år støttet BROEN Danmark.

- Når man taler med en frivillig fra BROEN, er man ikke et sekund i tvivl om, at de engagerer sig og glæder sig, hver gang et barn får succes. Vi støtter foreninger, hvor frivillige kræfter er involveret, og hvor støtten gives direkte til slutbrugeren. Fonden ønsker at være med til at skabe glæde og lyspunkter for de, der trænger til flere smil i hverdagen. BROEN Danmark gør en stor forskel for børn og unge over hele landet, og derfor har det været oplagt for os at støtte dem igen i år, siger Jane Bech, direktør i Poul Erik Bech Fonden.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?