24. september 2021
Mette Bentzen fra Egeværk, der også er koordinator for Beddingen, er i gang med at lave en kæmpe træskulptur, der skal være prikken over i'et på møbelsnedkernes fælles udstilling med glaspusterne fra Backhaus-Brown. 

Privatfoto.
Mette Bentzen fra Egeværk, der også er koordinator for Beddingen, er i gang med at lave en kæmpe træskulptur, der skal være prikken over i'et på møbelsnedkernes fælles udstilling med glaspusterne fra Backhaus-Brown. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærkt lokalt hold er klar til Beddingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærkt lokalt hold er klar til Beddingen
Halsnæs - 07. juni 2018 kl. 10:16
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

For femte år i træk danner de vejrbidte bådehaller på Hundested Havn rammerne om Beddingen, hvor lokale kunsthåndværkere er flot repræsenteret.

Vikingeskibe i glas og træ, en gigantisk hængende trækugle, en smuk og elegant krykke, fornemt forarbejdede skindprodukter og unikt keramik. Hundested er flot repræsenteret på Beddingen af Backhaus-Brown og Egeværk, Vilhelm Hertz, Jette Arendal-Winther og Tine Lisby.

- Vi glæder os rigtig meget til at være med på Beddingen i år, siger Kristoffer Vilhelm Pedersen fra Vilhelm Hertz.

Vilhelm Hertz-krykken har tidligere i år modtaget et legat fra Statens Kunstfond.

- Vi er i gang med at skabe noget helt nyt ved at gentænke krykken som ikke blot et hjælpemiddel, men en smuk, håndlavet accessory, du kan glæde dig over at bruge på linje med for eksempel en smuk taske. Det er det gode håndværk, der gør forskellen her, og det bliver rigtig spændende med tre dage sammen med ligesindede.

Glaspusterne Backhaus-Brown og møbelsnedkerne Egeværk udstiller sammen, og har til lejligheden konstrueret et nyt podie til udstilling af deres Glasskibe - en fælles kollektion, som har fået et internationalt gennembrud.

- Glasskibene skal hele tiden med på nye udstillinger, så vi havde brug for nogle podier, der viser skibene frem på en ny måde. De nye podier er inspireret af isbjerge, og bliver taget i brug på Beddingen for allerførste gang, siger Andrew Brown og tilføjer:

- Så man kan forvente en formation af Glasskibe fra vores hånd - men også nogle nye unikaværker i glas fra os. Egeværk kommer til at sætte en kæmpe prik over I'et på vores fælles stand med Orbit - en skulpturel trækugle med en diameter på næsten to meter.

Fra Frederiksværk deltager Helle Gram fra Helle Gram Keramisk Design og sølvsmed Torben Haugaard fra T1 Sterling Design.

Beddingen begyndte som et samarbejde mellem Hundested Erhverv og Danske Kunsthåndværkere og Designere, og fokus har alle fem år været på kvalitet i kunsthåndværket og bredde i materialer.

60 kunsthåndværkere deltager i markedet i år - de fleste fra Danmark, men også med spændende indslag fra Finland og Sverige. Sidste år var der over 3.000 betalende gæster, og arrangørerne forventer endnu flere i år.

Det er ikke kun på standene, at lokale kunsthåndværkere er klar til at give de mange besøgende en god oplevelse. I år skal det at skabe med hænder nemlig have ekstra opmærksomhed.

- Der sker så meget på området, siger Mette Bentzen, der er bestyrelsesmedlem i Danske Kunsthåndværkere og Designere, næstformand i Hundested Erhverv, partner i møbelsnedkeriet Egeværk og koordinator på Beddingen.

- Beddingen er lidt blevet håndværkets Roskilde Festival, hvor der er håndværk og kunsthåndværk på plakaten i tre intense dag. Det er fællesskabet og kærligheden til at bruge hænderne, der samler os og de mange besøgende, og det er rigtig stort.

I denne ånd har arrangørerne af Beddingen i år etableret en live scene, hvor en række dygtige kunsthåndværkere vil demonstrere deres fantastiske håndelag lørdag og søndag. Programmet spænder bredt - fra en kunstsmed, der laver en nøkkerose til en møbelsnedker, der drejer en elegant snurretop.

Møbelsnedker Lasse Kristensen fra Egeværk, keramikerne Anna Bystrup og Dorthe Hybel, og blomsterbinder Anne Stausgaard fra Erantis vil være de lokale islæt på denne scene.

Stemmer du til kommunalvalget i år?