4. juli 2020
Der ligger i alt 12 luksussommerhuse på den tidligere Asserbohus-grund ved Asserbo i Halsnæs Kommune. Foto: Niels J. Larsen
Der ligger i alt 12 luksussommerhuse på den tidligere Asserbohus-grund ved Asserbo i Halsnæs Kommune. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhusejer: Vi risikerer konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhusejer: Vi risikerer konkurs
Halsnæs - 21. februar 2020 kl. 04:07
Af Kasper Daugbjerg Dønbo og Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan få store konsekvenser for ejerne af de omdiskuterede kæmpesommerhuse, hvis Erhvervsstyrelsen gennemfører de varslede påbud om at skrue ned for den massive udlejning, som styrelsen betragter som erhvervsmæssig.

arrow Læs også: Ejer af kæmpesommerhus: - Det kan trække tæppet væk under os

- Hvis de siger, at man ikke længere må det, så trækker de gulvtæppet væk under mange mennesker. For os vil det betyde, at vi vil gå personlig konkurs, siger Klaus Nielsen, som har investeret i de store byggerier.

I dag er han henholdsvis eneejer og medejer af to sommerhuse i Asserbo, og han fik kort før jul brev fra Erhvervsstyrelsen med et varsel om påbud om at skrue udlejningsfrekvensen på sommerhuset ned.

Erhvervsstyrelsen har i alt 60 sager under behandling, og har indtil videre sendt 14 varsler om påbud ud i sager, hvor de mener, at udlejningen har erhvervsmæssig karakter i strid med den danske sommerhuslov.

Alle varslerne om påbud er blevet påklaget til Planklagenævnet med opsættende virkning. Det betyder, at udlejning kan fortsætte, mens sagerne behandles. Det har Klaus Nielsen også tænkt sig.

- Status er lige nu, at sagen kører hos Planklagenævnet, og det kan tage op til seks måneder, inden der kommer svar. I mellemtiden kører vi videre, som vi hele tiden har gjort, siger han.

I Nordsjælland findes i alt 40 megasommerhuse til udlejning. Det er to Viborg-firmaer på samme adresse, Skanlux og Luksussommerhuse.dk, der henholdsvis opfører og udlejer sommerhusene.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Politikere efterlyser klare regler for megasommerhuse
19. februar 2020 kl. 04:31 Opdateret: kl. 14:27
arrow Afviser klage over megasommerhuse
18. februar 2020 kl. 04:33 Opdateret: kl. 15:45
arrow Megasommerhuse i Asserbo er epicenter i omfattende sag
15. februar 2020 kl. 12:18 Opdateret: kl. 14:52
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?