9. juli 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sofacyklerne er taget frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sofacyklerne er taget frem
Halsnæs - 27. august 2013 kl. 08:27
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinderød: Deltagerne kunne ikke ønske sig skønnere vejr end hvad mandagen bød på, at årets Tour de Halsnæs blev skudt igang fra Frederiksværk Plejecenter i Vinderød.

Første af de i alt syv etaper gik i retning af købmanden på Sandet, hvor der var lovet friskbagte snegle hos bageren. I alt var indbygget tre pitstop på ruten, inden ankomsten til plejecenter Solhjem i Melby, hvor der var kaffe og kage.

Tour de Halsnæs gennemføres som et side-by-side-cykelløb på sofacykler, hvor de to pladser deles mellem en beboer fra kommunens plejecenter og en pårørende eller medarbejder.

Før starten kunne deltagerne sende en tak til Spejdernes Genbrug i Farum, der havde doneret 15.000 kr. som bidrag til en cykel mere til feltet.

- Vores formål er ellers primært at støtte unge, men dette er en fantastisk måde at bruge penge på, sagde Ole Bach, bestyrelsesmedlem for spejdergruppen.

Som i de rigtige cykelløb var der også dopingkontrollant til stede, men det skulle næppe tages så højtideligt eftersom der hverken skal uddeles vinderrpræmier eller trøjer til bedste bjergrytter eller spurter. I Tour de Halsnæs er alle vindere, og alle kører derfor også i gule førertrøjer.

Feltet består i år af 35-40 i det hele, beboere, pårørerne, personale og repræsentanter fra ældrerådet. Udover de seks sofacykler fulgte personale og pårørende med på cykler, mens andre var i ledsagerbilerne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?