15. december 2017
Socialdemokratiet og Steffen Jensen må synge solo. Partiet er ikke inviteret i valgforbund med SF, Enhedslisten og Alternativet. 

Foto: Kenn Thomsen
Socialdemokratiet og Steffen Jensen må synge solo. Partiet er ikke inviteret i valgforbund med SF, Enhedslisten og Alternativet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokratiet udenfor valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet udenfor valgforbund
Halsnæs - 20. marts 2017 kl. 07:30
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er ikke blevet inviteret til valgforbundet. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, for det kan jo i yderste konsekvens få den betydning, at sidste mandat falder til det borgerlige.

Sådan lyder det fra borgmesterkandidat Steffen Jensen, socialdemokratiet. Udtalelsen kommer dagen efter, at SF, Alternativet og Enhedslisten annoncerede, at de tre var gået i valgforbund forud for Kommunalvalget til november.

- Men jeg har selvfølgelig respekt for, at de har truffet det valg. Det har de åbenbart gjort, fordi de ønsker en grøn profil, siger borgmesterkandidaten.

- For Enhedslisten er det vigtigt, at vi ikke lægger stemmer til en blå borgmester. Vi vil ikke, som ved sidste kommunevalg, risikere et valgsamarbejde med Socialdemokraterne, som på vores stemmer konstituerer sig med Venstre og DF. Det er vi sikret med dette valgforbund, lyder det fra Lisbet Møller, der genopstiller som spidskandidat for Enhedslisten.

Steffen Jensen afviser denne analyse.

- Det er ikke korrekt. De borgerlige fik simpelthen et flertal, som sikrede dem borgmesterposten - og vi mente i øvrigt på det tidspunkt, at det var rigtigt at gå med i en konstituering.

Alternativets forperson, Benny Nielsen, er tilfreds med den aftale de tre partier har indgået.

- Vi stiller op for første gang, og ønsker en ny politisk kultur, lyder det fra forpersonen.

Samstemmende siger de tre spidskandidater, Anja Rosengreen, Lisbeth Møller fra Enhedslisten og benny Nielsen fra Alternativet:

- Vi er tre forskellige partier, med hver sin politiske profil, men i praktisk lokalpolitik er der mange lighedspunkter. Vi ønsker alle at inddrage borgere, medarbejdere og brugere af kommunens tilbud og vi ønsker at samarbejde med alle, om gode lokale løsninger«.

Der har tidligere været indgået valgforbund på Venstrefløjen i halsnæs.

Til kommunalvalget i 2009 var der forbund mellem S, R og F og 2013 valgforbundet havde forbund mellem Enhedslisten, SF og socialdemokratiet.

Socialdemokratiet plejer altså at være med - det er de ikke denne gang. De afviser imidlertid ikke valgforbund.

- Hvis nogen er interesserede i samarbejder med vores dagsordner, så holder vi døren åben, siger Steffen Jensen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk