26. oktober 2021
Torben Hedelund (S): "Jeg har en klar fornemmelse af, at der i byrådet vil være flertal for dispensation, da ikke alle socialdemokrater vil stemme imod. Derfor tager vi ikke sagen i byrådet."
Torben Hedelund (S): "Jeg har en klar fornemmelse af, at der i byrådet vil være flertal for dispensation, da ikke alle socialdemokrater vil stemme imod. Derfor tager vi ikke sagen i byrådet."
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrater uenige i sag om Lynæs Surfcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrater uenige i sag om Lynæs Surfcenter

Først stemte alle 10 byrådsmedlemmer for Socialdemokratiet imod dispensation, siden har uenigheden bredt sig i partiet

Halsnæs - 12. maj 2021 kl. 12:52
Af Kim Larsen

Efter en ret usædvanlig politisk sagsgang, som der er sagt og skrevet meget om, blev en dispensationsansøgning fra Lynæs Surfenter (om midlertidig tilladelse til seks telte og fem hytter til overnatning) sendt til ny behandling i Udvalget for Miljø og Plan.

arrow Læs også: Surfcenter får dispensation til overnatning: Det er vi meget glade for

Første gang ansøgningen var i udvalget endte afstemningen 3-3, da udvalgsformand Anja Rosengreen valgte ikke at stemme.

Denne gang stemte hun for dispensation, så den blev vedtaget med stemmerne 4-3. Venstre, Dansk Folkeparti og SF stemte for, mens de tre socialdemokrater (Helle Lunderød, Jannik Haulik Jørgensen og Torben Hedelund) stemte imod.

Det store spørgsmål var så, om en eller flere socialdemokrater ville kræve sagen for Halsnæs Byråd, hvor Socialdemokratiet og Enhedslisten kunne stemme dispensationen ned - HVIS vel at mærke der stadig var fodslag mellem de 10 socialdemokrater.

S-gruppen ikke enig

I har stemt imod i udvalget, hvorfor kræver I så ikke sagen i byrådet, som Helge Friis sagde ville ske, hvis ikke der var afgørende nyt i sagen?

Det spørgsmål har vi stillet udvalgsmedlem Torben Hedelund (S), som svarer:

"Jeg har en klar fornemmelse af, at der i byrådet vil være flertal for dispensation, da ikke alle socialdemokrater vil stemme imod. Derfor tager vi ikke sagen i byrådet, der er ingen grund til at lave chikane ved at forsinke sagen."

"Der har været holdt i gruppen om sagen, jeg kunne ikke selv være med, men tilbagemeldingen var, at der ikke vil være en enig gruppe bag et afslag. Jeg ved ikke, hvor mange det handler om, men der skal bare en enkelt til, så tipper byrådsflertallet."

"Jeg er selvfølgelig skuffet over, at vi ikke holder fast, for der er ikke nye relevante oplysninger i sagen. Hvis der var det, så burde den jo have været ud i ny høring hos naboerne. Men det mente et flertal i udvalget ikke, at der var behov for. Det forstår jeg ikke. Enten er der nyt i sagen, og så bør der være ny høring, eller også er der ikke nyt i sagen, og så burde sagen slet ikke være behandlet igen."

Hvor dybe skår giver denne sag i Socialdemokratiet?

"Den giver ingen skår. Det er ikke første gang, vi ikke alle er enige. Der er ingen 'bad feelings', vi har et rigtig godt gruppesamarbejde. Vi konstaterer, der er uenighed, og så er vi straks videre," slutter Torben Hedelund.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?