21. februar 2020
Pensionat, hotel, afholdshjem, discotek, natclub og diverse restauranter. »Solskin«-bygningen har oplevet lidt af hvert, men nu kan det være slut, hvis der gives tilladelse til nedrivning.                                                                                                Foto: Niels J. Larsen
Pensionat, hotel, afholdshjem, discotek, natclub og diverse restauranter. »Solskin«-bygningen har oplevet lidt af hvert, men nu kan det være slut, hvis der gives tilladelse til nedrivning. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med Solskin i Liseleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med Solskin i Liseleje
Halsnæs - 21. august 2019 kl. 04:28
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en august-regnbyge ramte Liseleje ved middagstid tirsdag, og onsdag formiddag kan det være slut med Solskin i badebyen!

Onsdag morgen er der således møde i Udvalget for Miljø og Plan, og et punkt på dagsordenen er nedrivning af bygningerne på Liselejevej 48, kendt som »Solskin«.

Ejeren af »Solskin« har søgt om nedrivning af den bevaringsværdige bygning med henvisning til at standen er så dårlig, at det vil blive uforholdsmæssigt dyrt at renovere den. Samtidig søges om opførelse af nyt byggeri på grunden.

Direktionen i Halsnæs Kommune indstiller, at Udvalget for Miljø og Plan giver tilladelse til at nedrive Liselejevej 48 på betingelse af at der opføres en ny bygning med samme placering og med samme dimensioner og udtryk og der i den forbindelse dispenseres fra lokalplanens højdebestemmelser.

Ejendommen er opført i 1910 som »Solskin« og her har været drevet pensionat, hotel og afholdshjem. Det sidste blev der redikalt ændret på i 1990'erne, da her blev indrettet diskotek og billard-værtshus. Det blev siden til natclub "Pink Panther" og senere Solskin - Dance & Nightclub, som i 2013 fik bevilling til kl. 05.00.

Der har også været forskellige restauranter på stedet. I 2017 en periode syrisk drevet af "Lille Latakia" og senest den eksisterende Thai-restaurant Master Thai Cuisine.

»Solskin« er udpeget som bevaringsværdig i Lokalplan 01.34 for Liseleje og må derfor ikke nedrives.

Der er dog ifølge sagsfremstillingen mulighed for at nedrive en bevaringsværdig bygning, hvis det kan dokumenteres, at bygningen er i så dårlig stand, at omkostningerne ved at istandsætte den er større end ved nedrivning og opførelse af en ny bygning.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.