18. januar 2019
Skonnerten Jylland gæster Hundested til torsdag 17. maj.
Skonnerten Jylland gæster Hundested til torsdag 17. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skonnerten Jylland i Hundested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skonnerten Jylland i Hundested
Halsnæs - 15. maj 2018 kl. 12:24
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundested havn har de kommende dage besøg af et smukt og imponerende sejlskib. Som en af de få tilbageværende sejlende skibsprojekter anløb Skonnerten Jylland Hundested havn tirsdag.

Skonnerten Jylland er oprindeligt fra 1951 og er hjem for i alt seks unge, der alle har enkeltværelser på skibet. De unge går i intern skole i den store dæksalon og spiser og laver mad sammen i kabyssen. Planen er at udforske Hundested og omegn og få en dialog med bl.a. folketingsmedlem og tidligere byrådsmedlem i Halsnæs Trine Torp (SF). På torsdag stævner skonnerten videre ud på togt i de nordiske farvande.

I dag er der kun få socialpædagogiske skibsprojekter til søs. Et af dem er opholdsstedet Andromeda med skonnerten Jylland, som Niels Kristensen er leder af. Skonnerten har gennem årene opnået gode resultater med socialt udsatte unge samt unge med ADHD.

2017 blev året hvor Skonnerten Jylland vandt sin hidtil største sejr på havet, tredjeplads i The Tall Ships Races. I år vil besætningen forsøge at leve op til dette under Tall Ships Race 2018 hvor der sejles til Sunderland, Esbjerg og videre til Stavanger. For skipperen ombord var det stort at se, de unges reaktion, da de modtog præmien, mens tusindvis af mennesker hujede og klappede på kajen.

- Det hele handler om at give de unge nogle sejre. Sejlads er så tilpas farligt, at man hele tiden skal være på mærkerne. Det bedste sikkerhedsredskab sidder mellem ørerne, så de lærer godt sømandskab. At samarbejde og få sådan en skude til at sejle det rigtige sted hen, det giver eleverne en følelse af succes, som vi kan bruge pædagogisk, når de stræber efter at få folkeskolens afgangsprøve og blive lige som alle andre, siger Niels Kristensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk