4. marts 2021
Jesper Bergman Fabrin, her i Zoom8-jolle på varmere vand, begyndte i optimistjolle i Frederiksværk. I weekenden er han tilbage for at dyste i køligere vand med 31 andre juniorer.                      Privatfoto
Jesper Bergman Fabrin, her i Zoom8-jolle på varmere vand, begyndte i optimistjolle i Frederiksværk. I weekenden er han tilbage for at dyste i køligere vand med 31 andre juniorer. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seje juniorsejlere på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seje juniorsejlere på vandet
Halsnæs - 14. april 2016 kl. 12:33
Af Niels Jørgen Larsen

- Man er vild med vand, når man sejler jolle i april...

Sådan lyder det fra Frederiksværk Sejlklub før 32 juniorer den kommende weekend, 16.-17. april, deltager i stævne for Zoom8-joller. Stævnet er det første led i en række ranglistestævner, der giver de bedste juniorsejlere adgang til at deltage i De nordiske Mesterskaber for Zoom8-klassen. Frederiksværk Lystbådehavn og Frederiksværk Sejlklub lægger arealer og faciliteter til stævnet.

På denne årstid er det friskt, vådt og koldt at sejle kapsejlads i en jolle, så det er nogle seje piger og drenge, der kommer til Frederiksværk. Sejlerne er mellem 13 og 17 år.

En af dem er Jesper Bergman Fabrin, der havde sine første år som juniorsejler i en optimistjolle i Frederiksværk. I dag har han en Zoom8-jolle. Han er vild med at sejle kapsejlads, og de muligheder det giver for udfordringer og oplevelser.

- Det er spændende, udfordrende og lærerigt at sejle kapsejlads, men det bedste er, at vi har et rigtig godt socialt fællesskab. Kan du lide socialt fællesskab, vand, vind og vejr, så er sejlads lige noget for dig, siger Jesper, der netop har været i Spanien til Europamesterskaber.

Omkring kl. 10 på lørdag kommer de første joller i vandet. Kapsejladsen starter kl. 11.00. Omkring kl. 15-16 kommer jollerne ind efter endt kapsejlads.

- I Frederiksværk er vi så heldige, at man under de fleste vindforhold kan stå på ydermolerne og opleve selve dysten, sejladsen helt tæt på. Kan du ikke reglerne, så spørg en af sejlerne på havnen eller på vinterpladsen, så fortæller de gerne om vigeregler, sejlføring m.v., oplyser sejlklubben inden weekendens stævne.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?