25. oktober 2021
Der er nok at kikke på i det lille skovstykke. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Der er nok at kikke på i det lille skovstykke. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nye oplevelser venter i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se billederne: Nye oplevelser venter i skoven
Halsnæs - 14. juli 2019 kl. 18:37
Af Karl Erik Frederiksen

Foreningen Vennerne gør det muligt at fornemme et samspil mellem natur og kunst, hvis de går ind i Liseleje Plantage ved legepladsen Havtyren, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

Selv om det efterhånden er nogle år siden, at foreningen Melby Lejrens Venner måtte opgive kampen for at få omdannet den tidligere militærlejr til vandrehjem og kulturhus, eksisterer foreningen stadig under navnet Vennerne. Og foreningen kan slet ikke lade være med at gøre noget, der kan gøre det spændende at besøge Liseleje - eller at bo i byen.

Søndag kaldte de til indvielse af projekt Kunst i Skoven, som er et forsøg på at give de besøgende en oplevelse og en fornemmelse af et samspil, som kan opstå mellem kunst og natur.

Ni kunstnere og kreative personer har hjulpet Vennerne med at skabe kunstinstallationer, som gemmer sig i eller ved træerne tæt på legepladsen Havtyren i Liseleje. Her kan publikum tage sig en lille gåtur på stien og møde adskillige installationer lavet af garn, textil, træ og naturens egne materialer. Hvis de bliver trætte, kan de tage sig en hvil på en kunstbænk, som også findes på ruten.

- Vi har opgivet at tælle op, hvor mange installationer, men kan finde. For nogle genstande kan godt være del af flere installationer, siger billedvæveren og textilkunstneren Annette Aare, som er en af Vennernes aktive medlemmer, og som har været med til at lave installationerne.

- Vi gør det do at få publikum til at se på både kunst og på naturen på en ny måde. Og vi gør det selvfølgelig også for at gøre det endnu mere spændende at besøge Liseleje, siger Anette Aare.

De otte andre, der har været med til at lave installationerne, er Helen Nielsen, Ulla Møldrup, Edith Olsen, Mai Jens, Hanne Rosdahl, Hanne Larsen, Kirsten Paulsen og Grethe Christensen.

Alt, hvad publikum kan finde på ruten, er blevet til i fællesskab mellem de ni. Der er således ingen, der med rette har kunnet sætte sin signatur på noget værk. Tingene skal kunne ses frem til 11. august, hvor det hele pilles ned.

Foreningen Vennerne har nu 60 medlemmer.

- Vi finder hele tiden på noget nyt, siger en anden af initiativtagerne Alice Skaubye.

- I øjeblikket holder vi fredagsbar på skift hos medlemmerne. Overskuddet skal vi bruge til at markere Liselejes 235 års fødselsdag den 4. august, hvor vi holder en fest med jazz musik o.l. sammen med Liseleje Borgerforening og Foreningen Klassisk badeby - Liseleje.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?