25. marts 2019
Den flydende platform er på plads i havnebassinet i Lynæs. Går alt efter planen, vil der stå et beredskabshus klar på platformen til april. Foto: DSRS Lynæs
gallery icon

Se billedserie

Den flydende platform er på plads i havnebassinet i Lynæs. Går alt efter planen, vil der stå et beredskabshus klar på platformen til april. Foto: DSRS Lynæs
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Søredderne bygger på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Søredderne bygger på vandet
Halsnæs - 20. november 2018 kl. 12:59
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Søredningsselskab i Lynæs (DSRS Lynæs) er nu påbegyndt deres projekt med at etablere en flydende base i havnen. En flydeplatform på 48 kvadratmeter er blevet bugseret på plads i havnebassinet og oven på den, vil DSRS Lynæs lave et beredskabshus på 24 kvadratmeter, hvor de fremover kan opbevare deres redningsudstyr.

- I onsdags kom vores to platforme, der blev sat sammen til en stor og den blev så bugseret fra det gamle havnebassin til sin nuværende og blivende plads. Efterfølgende vil der blive rammet to pæle, som skal sikre platformen mod skader ved højvande og lignende klimatisk udfordringer, skriver Bo Vinten-Johansen, Stationsleder i DSRS Lynæs i en mail til Frederiksborg Amts Avis.

De frivillige søreddere skal herefter selv gribe værktøjet og opføre huset. Det er en del af projektet og et klart krav for at få del i LAG-midler.

- En arbejdsopgave som vi glæder os til at sætte i gang i det nye år, skriver Bo Vinten Johansen.

Hvis planen for byggeriet holder, står platformen færdig til april, og så vil der på platformen desuden blive opsat borde og bænke.

- Det har været et ønske fra vores side og fra havnens, at der skulle være offentlig adgang til platformen. Det håber vi, at offentligheden vil tage godt imod, skriver Bo Vinten Johansen.

I alt løber projektet op i 340.000 kroner. Det er finansieret med 25.000 kr. fra VeluxFonden, 186.379 kr. fra LAG Halsnæs-Gribskov og 109.000 kroner gennem en af Halsnæs Kommunes puljer. Dertil kommer støtte fra Stark og forskellige private sponsorer. Desuden har søredderne selv lagt penge i kassen.

- Uden de sponseres hjælp og støtte - samt ikke mindst - deres administrative hjælp, havde projektet ikke været mulig at få realiseret. Dette er vi selvfølgelig taknemmelige for, skriver Bo Vinten Johansen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede